Sensiblu cumpără 78 de farmacii ale concurenței

Data publicării:
sensiblu FB

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care rețeaua Sensiblu, parte a grupului A&D Pharma va cumpără câteva zeci de farmacii.

sensiblu FB

Farmaciile achiziționate aparțin rețelei Polisano/Rețeta. Valoarea tranzacției s-ar ridica la circa 20 de milioane de euro, potrivit unor declarații anterioare pentru Profit.ro ale președintelui grupului Polisano, Remus Borza. 

Grupul nu iese de pe segmentul de retail, ci mai rămâne cu câteva farmacii. Astăzi, rețeaua are peste 80 de farmacii. Polisano începuse un proces de rebranduire a rețelei de farmacii, din Rețeta în Polisano.

Farmaciile se află în 41 de localități: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Brașov, București,  Buzău, Buziaș, Caransebeș, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Dorohoi, Focșani, Galați, Gheorgheni, Hunedoara, Iași, Ineu, Mediaș, Mureș, Oradea, Orăștie, Petroșani, Piatra Neamț, Pitești, Reșița, Satu Mare, Sebeș, Sibiu, Slatina, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vulcan, Zalău.

În luna mai, Remus Borza a anunțat un acord pentru vânzarea a 78 de farmacii din grupul Polisano către Sensiblu. Borza explica tranzacția prin nevoia de lichiditate pentru susținerea distribuitorului de medicamente Polisano.

Grupul Polisano, înființat de familia Vonica din Sibiu, mai cuprinde un lanț de policlinici, un spital privat, un distribuitor farmaceutic și o fabrică de medicamente.

Sensiblu, parte a grupului A&D Pharma, este a doua rețea de farmacii de pe piața românească, cu peste 400 de unități, după Catena.

Rețeaua nu este la prima achiziție. În 2012 a achiziționat 90 de farmacii ale grupului farmaceutic Relad, care a dat faliment.

Retailul farmaceutic din România este reprezentat de peste 8.200 de farmacii, număr constant în ultimii ani, ca urmare a limitării extinderii impusă prin legea farmaciei. Acestea își împart o piață de 2,3 miliarde euro, potrivit datelor Cegedim.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri