O platformă de criptomonede a plătit 700 de milioane de dolari ca să redenumească una dintre cele mai mari săli sportive din SUA

Data publicării:
Staples Center
Staples Center din Los Angeles. Sursa foto: Profimedia Images

Una dintre cele mai faimoase săli sportive din SUA, Staples Center din Los Angeles, va fi purta numele unei companii de criptomonede după o tranzacție de sute de milioane de dolari, informează BBC.

Compania Crpyto.com din Singapore va plăti peste 700 de milioane de dolari către Anschutz Entertainment Group (AEG), proprietarul arenei, pentru dreptul de a redenumi sala cu 20.000 de locuri în următorii 20 de ani.

Redenumirea va intra în vigoare în ziua de Crăciun, iar Staples Center va deveni Crypto.com Arena.

Staples Center găzduiește meciurile pentru patru echipe profesioniste - echipele de baschet LA Lakers, LA Clippers și LA Sparks, și echipa de hochei LA Kings. Totodată, găzduiește meciuri de box importante și concerte ale cântăreților cunoscuți precum Bruce Springsteen sau Taylor Swift.

Stadionul Staples Center a fost inaugurat în octombrie 1999 și este pentru prima dată când își schimbă numele. Compania de echipamente de birou Staples Inc a plătit la inaugurare 100 de milioane de dolari a alege numele arenei timp de 10 ani, iar în 2009 a semnat un contract pentru extinderea drepturilor asupra numelui pe termen nelimitat. Cu toate acestea, proprietarul stadionului, AEG, a cumpărat înapoi drepturile în 2019 contra unei sume nespecificate.

Compania Crypto.com s-a lansat în 2016 și are aproape 3.000 de angajați. Principala sa activitate este administrarea unui exchange de criptomonede, unde oamenii pot trazacționa sau depozita monedă virtuală. Recent, și-a lansat propria criptomonedă. Peste 10 milioane de oameni folosesc serviciile Crypto.com. Compania din Singapore are deja contracte de sponsorizare sportivă de peste 400 de milioane de dolari.

În ultimii ani, companiile de criptomonede s-au implicat tot mai mult în lumea sportivă. Liga americană de baseball a anunțat în iunie un contract pe cinci ani cu exchange-ul de criptomonede FTX, iar clubul britanic de fotbal Watford a anunțat recent că noul său sponsor, Stake, a plătit în criptomonede. Anterior, Watford fusese sponsorizat de Bitcoin.

Editor : Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri