Cazul Alex Batty: Un băiat de 17 ani din Anglia, care a dispărut acum 6 ani în timpul unei vacanțe cu familia, a fost găsit

Data actualizării: Data publicării:
alex batty
Un băiat de 17 ani din Anglia, care a dispărut în Spania în 2017, în timp ce era în vacanță cu familia lui, a fost găsit în Franța. FOTO: Greater Manchester Police

Un băiat de 17 ani din Anglia, care a dispărut în Spania în 2017, în timp ce era în vacanță cu familia lui, a fost găsit în Franța, spun autoritățile, potrivit BBC.

Alex Batty, a fost găsit în orașul Revel, la est de Toulouse, miercuri dimineața devreme.

În urmă cu șase ani, Alex, pe atunci în vârstă de 11 ani, a dispărut, în timp ce era în vacanță cu mama și bunicul său în Spania.

O sursă din poliție a declarat pentru BBC că Alex a fost dus la secția de poliție de un șofer care era îngrijorat.

Băiatul ar fi explicat că se află în Franța de doi ani.

Din primele informații, starea lui de sănătate este bună, nefiind rănit.

Familia a confirmat că este vorba despre Alex Batty

Procuratura din Toulouse a declarat că familia a confirmat că băiatul găsit este Alex Batty.

Bunica sa a declarat pentru BBC în 2018 că ea crede că mama lui Alex, Melanie Batty, și bunicul lui l-au dus să trăiască într-o comunitate spirituală din Maroc.

Ea a spus că ei căutau un stil de viață alternativ și nu doreau ca Alex să meargă la școală.

Un jurnalist local a declarat pentru BBC că un șofer l-a văzut pe băiat mergând de-a lungul unui drum de la poalele Pirineilor, purtând un rucsac și un skateboard și, fiindu-i milă de el, l-a luat.

„Au petrecut trei ore împreună în mașină, iar băiatul și-a spus povestea. Mi-a spus că trăia într-un fel de comună itinerantă. Nu a fost constrâns, dar a spus că i s-a părut puțin ciudat stilul de viață al mamei sale și a decis că nu vrea acest tip de viață și că vrea să-și stabilească propriul drum. De aceea a decis să plece”, a mai spus el.

Băiatul este în prezent îngrijit de serviciile sociale. Poliția britanică a fost contactată prin intermediul ambasadei din Paris.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri