Ce spune proprietarul celui mai mare acvariu cilindric din lume despre explozia care a revărsat un milion de litri de apă

Data publicării:
Giant aquarium burst in Berlin hotel
O parte din pagubele provocate de explozia acvariului din Berlin. Foto: Profimedia Images

Compania care deţine cel mai mare acvariu cilindric din lume, care a explodat vineri în interiorul unui hotel din Berlin, şi-a exprimat consternarea faţă de accident.

Motivul exploziei produse la uriaşul cilindru plin cu apă este încă „total neclar, a spus un purtător de cuvânt al Union Investment, Fabian Hellbusch, relatează Agerpres.

În prezent, încercăm să obţinem o imagine mai precisă a situaţiei şi a prejudiciului cauzat în coordonare cu poliţia şi pompierii la faţa locului”, a adăugat el, potrivit dpa.

Regretăm profund că un număr mare de peşti ţinuţi în Aquadom au murit din cauza distrugerii cilindrului din acrilic şi a scurgerii de apă, a spus compania.

Alte acvarii mai mici nu au fost distruse, a precizat compania.

Lucrări de construcţie şi o revizie generală la Aquadome au avut loc în 2019 şi 2020. După o pauză impusă de coronavirus, acvariul a fost redeschis în 2022.

Acvariul, în care se aflau circa 1.500 de peşti exotici, a explodat vineri dimineaţă revărsând un milion de litri de apă şi resturi pe o arteră importantă din aglomeratul cartier Mitte.

Valul a măturat pur și simplu hotelul, iar doi oameni au fost răniți.

Acvariul cilindric din Berlin era o construcție impresionantă situat în mijlocul unui complex care găzduiește un hotel, restaurante și un muzeu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri