China ușurează obținerea de vize pentru cetățenii SUA. Beijingul a ridicat deja vizele pentru 5 țări UE

Data actualizării: Data publicării:
serviciu de acordare a vizelor pentru China în Frankfurt, femeie la ghișeu așteaptă viza
Măsurile luate de Beijing sunt puse pe seama dorinţei Chinei de a-şi revigora turismul. Foto: Profimedia Images

China va simplifica cererile de viză pentru turiştii din Statele Unite începând cu 1 ianuarie, reducând numărul de documente necesare, potrivit unui anunţ publicat vineri pe site-ul ambasadei chineze la Washington. Anterior, Beijingul a deschis calea pentru ca deţinătorii de paşapoarte din Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania şi Malaezia să viziteze ţara fără a fi nevoie de solicitarea unei vize, începând cu 1 decembrie, informează Reuters, preluată de news.ro.

Aceste măsuri luate de Beijing sunt puse pe seama dorinţei Chinei de a-şi revigora turismul şi de a stimula a doua cea mai mare economie a lumii, după căderea suferită în timpul pandemiei de COVID-19.

Astfel, solicitanţii de vize turistice din SUA nu vor mai fi nevoiţi să prezinte rezervările pentru biletele de avion, rezervările pentru hotel sau o scrisoare de invitaţie, se arată în anunţul ambasadei chineze. 

Anterior, Beijingul a deschis calea pentru ca deţinătorii de paşapoarte din Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania şi Malaezia să viziteze ţara fără vize începând cu 1 decembrie. Tratamentul fără vize va dura 12 luni, timp în care turiştii din aceste şase ţări pot vizita China pentru o perioadă de până la 15 zile.

De asemenea, în noiembrie, China şi-a extins politica de tranzit fără vize pentru 54 de ţări.

Numărul de turişti care au sosit în ţară a scăzut vertiginos în timpul pandemiei din cauza politicilor stricte de control al COVID.

Zborurile internaţionale către China au crescut de când Beijingul a renunţat la restricţiile COVID, în urmă cu un an, dar sunt încă la doar 60% din nivelurile din 2019.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri