Cine este „Şeful”, singura persoană de care ascultă președintele Argentinei: „Ea este Moise, iar eu sunt Aaron. Sunt doar un mesager”

Data publicării:
karina milei javier milei
Karina Milei a fost o sursă de sprijin emoţional pentru fratele ei de-a lungul vieţii. FOTO: Profimedia Images

Există o singură persoană căreia Javier Milei i se supune neîndoielnic chiar şi după ce a devenit cel mai puternic om din Argentina. Este vorba despre sora acestuia, pe care o numeşte „El Jefe”, sau Şeful, şi de la care cere sfaturi în tot felul de chestiuni personale şi guvernamentale, scrie Bloomberg, citată de News.ro.

Atât de mare este influenţa Karinei Milei asupra fratelui său mai mare, încât mulţi observatori cred că decizia acestuia de a face pasul cel mare şi de a se arunca în politică a venit de la iubita sa soră.

Ea l-a însoţit miercuri la o serie de întâlniri şi prezentări la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Celor care încearcă să înţeleagă relaţia lor specială, Milei le-a oferit cândva următoarea explicaţie: „Ştiţi că Moise a fost un mare lider, dar nu se pricepea să răspândească cuvântul, aşa că Dumnezeu l-a trimis pe Aaron să facă acest lucru. Ei bine, Karina este Moise, iar eu sunt Aaron. Eu sunt doar un mesager”, a spus el într-un interviu televizat, citând figuri-cheie ale iudaismului, religia pe care o îmbrăţişează. 

În timp ce comparaţia poate fi deconcertantă pentru cei care nu-i cunosc pe cei doi fraţi, ea ajută la explicarea naturii excentrice a campaniei lui Milei pentru funcţia supremă din Argentina, precum şi a dorinţei sale de a merge până la capăt cu propuneri radicale de remodelare a ţării.

Karina Milei a refuzat să ofere un punct de vedere, precizează Bloomberg.

Karina a fost o sursă de sprijin emoţional pentru fratele ei de-a lungul vieţii

Karina a fost o sursă de sprijin emoţional pentru fratele ei de-a lungul vieţii, în special în timpul educaţiei sale turbulente, când tatăl său obişnuia să-l bată. Ea l-a reconectat cu părinţii săi după ce Conan, un câine pe care îl considera fiul său, a murit. Anul trecut, ea a preluat conducerea campaniei sale prezidenţiale şi, după victoria zdrobitoare din noiembrie, s-a consolidat ca paznicul său.

În calitate de secretar general al Preşedinţiei, o poziţie care l-a obligat pe Milei să schimbe un decret care interzicea numirea rudelor în posturi guvernamentale, Karina are acum control deplin asupra agendei preşedintelui.

Chiar şi membrii cabinetului său trebuie să treacă pe la ea înainte de a vorbi cu şeful lor, potrivit unor persoane familiare cu noua structură guvernamentală. Iar Milei vorbeşte de obicei cu ea înainte şi după întâlniri, spun acele persoane.

Karina este neobosită şi obsedată de detalii. La evenimentele publice, ea indică locul unde stă fiecare persoană. La reuniunile interne, ea ordonă ca telefoanele mobile să fie lăsate în afara sălii sau în interiorul unui plic. În timpul învestirii fratelui ei, ea s-a asigurat că fotografii au fost izolaţi într-o anumită zonă a Congresului, de unde fotografiile lor nu ar fi pus în evidenţă bărbia dublă a lui Milei, o trăsătură care îi displace în mod deosebit.

Mătuşa „fiilor cu patru picioare” ai lui Milei

Karina, în vârstă de 50 de ani, este necăsătorită şi fără copii, la fel ca fratele ei de 53 de ani. Ea este mătuşa „fiilor cu patru picioare” ai lui Milei, cinci mastiff englezi de 90 de kilograme care răspund la numele economiştilor care i-au modelat viziunea sa libertariană asupra lumii: Murray Rothbard, Milton Friedman şi Robert Lucas. Toţi au fost clonaţi de la Conan, primul câine al lui Milei.

Karina, care are un câine al ei pe nume Aaron, se consideră un „medium spiritual”, capabil să stabilească legături între fiinţele vii şi spirite, inclusiv cele ale animalelor de companie precum Conan.

Ea are diplome în relaţii publice şi în organizarea unor evenimente de afaceri şi guvernamentale.

Până în 2020, ea a vândut prăjituri pe Instagram printr-un magazin numit „Sol Sweet”.

„Sora mea este puritate morală. Ea are standarde morale neconvenţionale şi superlative şi este mult mai inflexibilă decât mine. Este o fiinţă umană mai bună decât mine, fără răutate”, a spus Milei despre ea într-un alt interviu. 

Spre deosebire de fratele ei, care a devenit celebru la televiziune, Karina nu se bucură să fie în lumina reflectoarelor mediatice. Ea vorbeşte rar cu jurnaliştii şi le-a sugerat acestora să nu-şi piardă timpul încercând să vorbească cu ea.

Singura ei apariţie a fost la o emisiune TV de divertisment, în 2016, cu câinele ei Aaron, un ciobănesc elveţian.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri