David Cameron, după loviturile asupra bazelor Houthi din Yemen: Am dat avertismente repetate

Data actualizării: Data publicării:
david cameron
SUA şi Marea Britanie au lansat o a treia rundă de atacuri comune împotriva rebelilor Houthi în Yemen. Foto: David Cameron / Sursa foto: Profimedia Images

Ministrul britanic de externe, David Cameron, a transmis pe o rețea socială că SUA și Regatul Unit au desfășurat a treia rundă de acțiuni comune în Marea Roșie, ca răspuns la atacurile Houthi asupra transportului maritim internaţional. Atacurile rebelilor din Yemen "trebuie să înceteze", „am dat avertismente repetate”, spune Cameron.

Această a treia rundă de acţiuni comune vine după "avertismente repetate" pentru ca gruparea susţinută de Iran să înceteze atacurile asupra navigaţiei în Marea Roşie, scrie David Cameron într-o postare pe X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Acţiunile lor nesăbuite pun în pericol vieţi nevinovate, ameninţă libertatea de navigaţie şi destabilizează regiunea", a adăugat ministrul britanic de externe.

SUA şi Marea Britanie au lansat o a treia rundă de atacuri comune împotriva rebelilor Houthi în Yemen, ca răspuns la atacurile continue ale grupului aliat cu Iranul asupra navelor comerciale din Marea Roşie, informează Reuters.

Mohammed al-Bukhaiti, un oficial cu rang înalt al Consiliului Politic Houthi, a declarat că grupul îşi va continua operaţiunile militare până când va fi ridicat asediul asupra Gaza şi a promis că va răspunde la ultimele lovituri ale SUA şi Marii Britanii în Yemen, notează CNN.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri