Donald Trump îi acuză pe Joe Biden și Kamala Harris că au o „retorică anti-vaccin iresponsabilă”

Data publicării:
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, în timpul unei informări de presă la Casa Albă.
Președintele SUA, Donald Trump. Foto: Getty Images

Preşedintele american, Donald Trump, care a reafirmat că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil înainte de alegerile de la 3 noiembrie, i-a acuzat luni pe candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, şi pe candidata la vicepreşedinţie, Kamala Harris, că dezvoltă o „retorică anti-vaccin iresponsabilă”, notează AFP, citat de Agerpres.

Săptămâna trecută, Kamala Harris a explicat că ea „nu ar avea încredere” numai în cuvântul preşedintelui american dacă un vaccin împotriva noului coronavirus ar fi disponibil înainte de alegerile prezidenţiale.

„Ar trebui să fie o sursă credibilă care să vorbească despre eficienţa şi fiabilitatea” vaccinului, a explicat ea.

La rândul său, Joe Biden a afirmat luni că vrea „să vadă ce spun oamenii de ştiinţă”. „Doresc o transparenţă totală în legătură cu acest vaccin”, a adăugat el, acuzându-l pe omul de afaceri republican că „subminează încrederea publicului” prin politizarea problemelor de sănătate publică.

Dar, „dacă aş putea avea un vaccin mâine, aş face asta. Chiar dacă m-ar costa alegerile, aş face asta”, a mai declarat Joe Biden.

O „retorică anti-vaccin iresponsabilă”, care „pune vieţi în pericol” şi „discreditează ştiinţa”, a denunţat Donald Trump, care, într-o conferinţă de presă la Casa Albă, s-a apărat că face din vaccin un argument de campanie.

„Ce spun ei este foarte periculos pentru ţara noastră. Vaccinul va fi foarte sigur şi foarte eficient”, a adăugat el, afirmând încă o dată că este posibil să fie disponibil „înaintea unei zile foarte speciale”, alegerile de la 3 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri