Kamala Harris, despre declaraţiile lui Trump privind un vaccin anti-Covid: „Nu-l voi crede pe cuvânt”. Ce replică a dat Casa Albă

Data publicării:
Democratic Presidential Candidates Participate In Debate In Atlanta, Georgia
Kamala Harris Foto: GettyImages

Kamala Harris, candidata democrată la postul de vicepreşedinte al SUA, nu îl consideră pe preşedintele Donald Trump o sursă credibilă în ceea ce priveşte informațiile despre un posibil vaccin împotriva coronavirusului, informează EFE şi Reuters, preluate de Agerpres. Casa Albă a replicat că politicul nu se amestecă în procedurile de aprobare a vaccinurilor.

„Nu aş avea încredere în Donald Trump. Ar trebui să existe o sursă de informare credibilă care să vorbească despre eficienţa şi fiabilitatea unui astfel de vaccin. Nu-l voi crede pe cuvânt”, a declarat Kamala Harris într-un interviu pentru CNN.

Preşedintele Donald Trump a declarat joi că este încrezător că SUA vor putea începe să distribuie un vaccin anti-COVID-19 la "sfârşitul lunii octombrie". Într-un miting electoral la care au participat sute de persoane, desfăşurat pe pista aeroportului Latrobe din Pennsylvania, Trump a reiterat promisiunea că SUA vor obţine "un vaccin sigur şi eficient într-un timp record".

Trump "vede că se apropie alegerile în mai puţin de 60 de zile şi se agaţă de tot ce poate pentru a pretinde că poate fi un lider în această chestiune, ceea ce nu este cazul", a apreciat Harris.

Într-o declaraţie scrisă, Casa Albă a transmis că sugestia făcută de Harris potrivit căreia politicul ar avea un cuvânt de spus în procedurile de aprobare a vaccinurilor "este nu numai falsă, ci şi un pericol pentru poporul american".

SUA, cu peste 6,24 de milioane de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu coronavirus şi peste 188.000 de morţi de COVID-19, are în prezent trei vaccinuri în faza a III-a de testare clinică, dezvoltate de Moderna şi Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID); de Pfizer şi BioNTech; şi de AstraZeneca şi de Universitatea Oxford.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri