Erdogan anunță un atac terestru împotriva militanţilor kurzi din Siria: Îi vom elimina cu tancurile noastre, cu soldaţii

Data publicării:
Recep Tayyip Erdogan
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, spune că militanţii kurzi din Siria vor fi atacaţi cu tancurile. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că militanții kurzi din Siria, pe care îi consideră vinovați de atentatul din 13 noiembrie, din Istanbul, vor fi eliminați cu "tancurile şi soldaţii", lăsând să se înţeleagă că urmează un atac terestru..

"Am confruntat teroriştii de câteva zile cu avioanele, tunurile şi arme noastre. Cu voia Domnului, îi vom elimina cât mai curând cu tancurile noastre, cu soldaţii", a declarat Erdogan în timpul unui discurs.

Erdogan a mai făcut ameninţări similare, în ultimele şase luni, însă atacurile aeriene de duminică asupra unor ţinte kurde din Siria sunt un semn că ar putea urma o operaţiune militară de amploare. La rândul lor, militanţii kurzi sirieni au lansat, luni, atacuri cu mortiere în provincia turcă Gaziantep, ucigând două persoane şi rănind alte zece.

"Le cunoaştem identitatea, amplasamentul şi trecutul terorist. De asemenea ştim foarte bine cine îi sprijină financiar, cine îi înarmează şi încurajează pe terorişti", a mai spus Erdogan.

Rusia, însă, s-a arătat îngrijorată de o potenţială incursiune armată a Turciei în Siria.

"Înţelegem şi respectăm preocupările Turciei când vine vorba de asigurarea propriei securităţi. Credem că este dreptul legitim al Turciei. În acelaşi timp, le solicităm ambelor tabere să se abţină de la acţiuni care ar putea duce la destabilizarea situaţiei", a declarat purătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

Turcia a dat vina pe Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi pe grupările de kurzi sirieni pentru atentatul din Istanbul în urma căruia au murit 6 oameni şi peste 80 au fost răniţi.

Militanţii kuzi au negat orice implicare în atentat.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri