Explozie la Universitatea din Lyon. O „minge de foc” s-a ridicat deasupra clădirii

Data actualizării: Data publicării:
explozie

O explozie masivă a avut loc la Universitatea din Lyon, scrie The Independent. Ulterior, Poliţia a anunţat că explozia fost provocată de o butelie, în timpul lucrărilor de renovare a acoperişului, iar cel puţin trei persoane au suferit răni uşoare.

Imaginile arată cum o “minge de foc” se ridică deasupra clădirii iar un incendiu mai mic poate fi văzut pe acoperiş.

Conform presei locale, explozia a avut loc la o bibliotecă din campusul La Doua în Villeurbanne, la nord de centrul oraşului.

Zona a fost evacuată iar pomperii se află la faţa locului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Poliţia a informat, conform Reuters, că se renova acoperişul clădirii şi că o butelie de gaz a explodat, declanşând incendiul.

Universitatea a afirmat pentru Associated Press că lucrările de renovare sunt cauza exploziei, care a fost una “accidentală”. Cel puţin trei persoane au suferit răni uşoare.

Incendiul ar fi izbucnit de la acoperișul clădirii, aflat în proces de renovae, după ce mai multe butelii cu gaz au explodat. În zonă a fost instalat un perimetru de securitate, iar toate persoanele din clădire și din jurul ei au fost evacuate. Oamenii sunt sfătuiți să păstreze o distanță de minimum 100 de metri față de clădire. 

Universitatea din Lyon a precizat că incendiul este sub control și că nu există risc de contaminare chimică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri