Explozie mortală la o moschee din Kabul în care aveau loc funeraliile mamei purtătorului de cuvânt al talibanilor

Data actualizării: Data publicării:
Spitalul din Kabul
Personalul sanitar de la Spitalul de Urgență din Kabul așteaptă să primească victime ale exploziei mortale de la moschee. Foto: Profimedia Images

O bombă a explodat la intrarea unei moschei din capitala Afganistanului, duminică. În urma atacului au murit mai mulți civili, spun talibanii, conform Al Jazeera și CNN. În moschee se desfășurau funeraliile mamei lui Zabihullah Mujahid, unul dintre purtătorii de cuvânt ai talibanilor.

ACTUALIZARE 19:30. Cel puțin 12 persoane au fost ucise și 32 rănite în atac. Bilanțul de cel puțin 12 morți și 32 de răniți este publicat de agenția ANSA, care îl citează pe corespondentul Al Jazeera.

ACTUALIZARE 16:50. Un oficial taliban a declarat că doi oameni au murit, iar alți patru au suferit răni, conform Reuters.

Deflagrația s-a produs în apropiere de intrarea în moscheea Eid Gah din Kabul, acolo unde aveau loc funeraliile mamei purtătorului de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Conform regimului de la Kabul, niciun luptător taliban nu a fost rănit sau ucis în atac. Mai mulți civili au fost uciși, însă, în apropierea porții moscheei. Talibanii nu au precizat câți oameni au murit în urma atacului dar au spus că efectuează o investigație.

„Am auzit sunetul unei explozii aproape de moscheea Eid Gah, apoi, s-au auzit focuri de armă”, spune Abdullah, un proprietar de butic din zonă. El a adăugat că talibanii au blocat drumurile din zonă, imediat după explozie.

Ambulanțe care îi duceau pe răniți spre Spitalul de Urgență din Kabul au fost văzute de martori oculari pe străzile din zona Shahr-e-Naw.

Într-o postare pe pagina de Twitter a spitalului, a fost anunțat că patru pacienți care au suferit răni în urma atacului primesc îngrijiri.

Până acum, atacul nu a fost revendicat. Anterior, gruparea teroristă ISIS-K a revendicat mai multe atacuri împotriva talibanilor, în situația în care cele două grupuri fundamentaliste se află în conflict.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri