Funeraliile lui Robert Trump, fratele mai mic al președintelui american, se vor desfășura la Casa Albă, vineri după-amiază

Data publicării:
Robert Trump îl îmbrățișează pe Donald Trump în timpul campaniei electorale din 2016
Robert Trump îl îmbrățișează pe Donald Trump în timpul campaniei electorale din 2016 Foto: Guliver/Getty Images

Funeraliile lui Robert Trump, fratele mai mic al președintelui Statelor Unite se vor desfășura vineri după-amiază, ora locală, la Casa Albă, a anunțat un oficial al guvernului american, conform CNN.

Președintele Trump a spus luni că își dorește ca funeraliile fratelui său, care a murit sâmbătă, să aibă loc la Casa Albă: „Cred că ar fi foarte onorat. A iubit țara noastră. A iubit țara noastră foarte mult. A fost atât de mândru de lucrurile pe care le-am făcut și de lucrurile pe care le facem pentru țara noastră”.

Funeraliile vor avea loc în Camera de Est a Casei Albe, iar costurile ceremoniei vor fi plătite privat de președintele Trump.

Robert Trump a murit sâmbătă, la vârsta de 71 de ani, într-un spital din New York. Detalii în legătură cu afecțiunea de care suferea nu au fost făcute publice, dar o persoană familiarizată cu situația a declarat că fratele președintelui era bolnav de câteva luni.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri