Giorgia Meloni spune că vede „cu siguranță o voință de acțiune” printre liderii europeni pentru rezolvarea crizei imigranților

Data publicării:
Meloni cu alți lideri internaționali la pupitre
Giorgia Meloni, alături de premierii Maltei și Greciei și de președintele Franței, la reuniunea pentru imigrație din Valetta. Foto: Profimedia Images

Prim-ministra italiană, Giorgia Meloni, a declarat, vineri, într-o reuniune a unor lideri europeni la Malta, că există o „voință de acțiune” printre statele europene pentru rezolvarea crizei imigrației, dar și-a exprimat, totuși, rezervele față de rolul ONG-urilor în această problemă.

„Văd cu siguranţă o voinţă” de a avansa împreună, a declarat Meloni, cerându-le europenilor să „traducă aceste idei frumoase în acţiuni concrete cât mai repede posibil”.

Ea a afirmat că politica de accelerare a expulzării imigranţilor ilegali trebuie „gestionată la nivel european pentru a fi cu adevărat eficientă”.

Giorgia Meloni, la conducerea unui guvern care reunește partide extremiste de dreapta, populiste, a discutat la cel de-al zecelea summit al ţărilor din sudul Uniunii Europene Med9 cu președintele Franței, Emmanuel Macron, şi cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În centrul acestei întâlniri tripartite, potrivit delegaţiei franceze, s-a aflat „punerea în aplicare a unui plan în zece puncte” prezentat la mijlocul lunii septembrie de preşedinta Comisiei pentru a ajuta Italia, care se confuntă cu un aflux record de migranţi spre insula Lampedusa.

După mai bine de o săptămână de acalmie legată de vremea nefavorabilă, migranţii sosesc în continuare pe mare şi se îndreaptă spre insula italiană.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri