Insurgenții ruși anti-Putin anunță că au capturat soldați ai armatei ruse și cer să negocieze cu guvernatorul din Belgorod

Data publicării:
Fum pe cerul din Belgorod
Explozii în Belgorod, în timpul insurgenței anti-Putin. Foto: Profimedia Images

Un grup de luptători ruşi pro-Ucraina, implicaţi în incursiuni recente în regiunea Belgorod de la graniţa cu Rusia, afirmă că a luat prizonieri doi soldaţi ruşi şi se oferă să-i predea în schimbul unei întâlniri cu guvernatorul regional.

Legiunea Libertatea Rusiei şi Corpul Voluntarilor Ruşi au raportat lupte în regiune în ultimele zile, în timp ce Ucraina se pregăteşte să organizeze o contraofensivă împotriva forţelor ruse din Ucraina, conform Reuters, citat de Agerpres.

Într-o înregistrare video de pe canalul Telegram al Legiunii Libertatea Rusiei, un bărbat care se identifică drept comandantul Corpului Voluntarilor Ruşi spune că îi va preda pe cei doi prizonieri guvernatorului Belgorodului, Viaceslav Gladkov, dacă acesta va veni să se întâlnească cu luptătorii în satul Novaia Tovoljanka, înainte de ora locală 17:00.

Înregistrarea video îi arată pe cei doi prizonieri, dintre care unul pare să fie rănit şi este întins pe o masă de operaţie.

„Astăzi, până la ora 17:00, aveţi posibilitatea de a comunica fără arme şi de a lua acasă doi cetăţeni ruşi, soldaţi obişnuiţi pe care dumneavoastră şi conducerea politică i-aţi trimis la măcel”, se arată într-o declaraţie comună postată împreună cu videoclipul. Nu a existat nicio reacţie imediată din partea lui Gladkov sau a Rusiei.

Anterior, regimul de la Kremlin a afirmat că membrii celor două grupuri sunt „terorişti” care acţionează ca reprezentanţi ai Kievului. Ucraina a negat implicarea directă în atacuri, dar a le-a prezentat ca fiind o consecinţă a războiului început de Rusia.

Duminică, Gladkov a declarat că forţele ucrainene au continuat să bombardeze regiunea sa în timpul nopţii, după ce două persoane au fost ucise cu o seară înainte şi sute de copii au fost evacuaţi de la graniţă.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri