Israelul a închis canalul de știri Al Jazeera. „Emisiunile şi reportajele afectează securitatea statului”

Data actualizării: Data publicării:
sigla al jazeera online
Postul Al Jazeera este acuzat că i-a pus în pericol pe soldaţii israelieni, expunând detalii despre locul unde se află forţele israeliene. Foto: Profimedia Images

Guvernul Israelului a aprobat vineri o ordonanţă de urgenţă care prevede închiderea temporară a canalului de ştiri Al Jazeera în această ţară, relatează agenţia israeliană de presă TPS, conform Agerpres. 

Măsurile vor permite retragerea acreditărilor de presă pentru personalul reţelei de televiziune, cu sediul în Qatar, şi confiscarea emiţătoarelor acesteia. 

„Israelul este în război pe uscat, în aer, pe mare şi în minte. Nu vom permite în niciun fel emisiuni care dăunează securităţii statului”, a declarat ministrul israelian al comunicaţiilor, Shlomo Karhi, care a iniţiat demersul. 

„Emisiunile şi reportajele Al Jazeera constituie o incitare împotriva Israelului, ajută Hamas-Daesh (ISIS) şi organizaţiile teroriste cu propaganda lor şi încurajează violenţa împotriva Israelului, şi prin urmare afectează securitatea statului”, a adăugat Karhi. 

Postul Al Jazeera este acuzat că i-a pus în pericol pe soldaţii israelieni, expunând detalii despre locul unde se află forţele israeliene. 

Măsura a primit sprijinul autorităţilor diplomatice şi de securitate, inclusiv a ministrului apărării, Yoav Gallant, a Ministerului Afacerilor Externe, a Consiliului Naţional de Securitate, a Mossad-ului şi a şefului Statului Major al forţelor de apărare israeliene, general-locotenentul Herzi Halevi. 

În urmă cu trei ani, Departamentul de Justiţie american a stabilit că Al Jazeera Plus (AJ+), o filială a reţelei Al Jazeera, este implicată în „activităţi politice” legate de guvernul Qatarului.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri