La fiecare două minute și jumătate, o persoană moare în Italia. Româncă: În fiecare seară, la ora 18 suntem cu sufletul la gură

Data actualizării: Data publicării:
italia coronavirus spital
Foto: Alessandro Serrano'/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ritmul deceselor din cauza coronavirusului a explodat în Italia, care a raportat vineri seară că numai în 24 de ore au murit 627 de persoane. Practic, la fiecare două minute și jumătate, o persoană moare în Italia. Situația cea mai gravă este în regiunea nordică, Lombardia, unde s-au înregistrat 381 de decese.

La aproape o lună de la izbucnirea epidemiei de coronavirus, în peninsulă au fost raportate 627 de decese în ultimele 24 de ore. Este cel mai negru bilanț de până acum. Numărul total al deceselor a depășit pragul de 4.000.

În Lombardia este cea mai dificilă situație, nouă din zece pacienți murind înainte de a ajunge la terapie intensivă. Ambulanțele ajung la solicitări și după șapte ore de la apel, din cauza numărului excesiv al celor care cer ajutor.

Italienii nu mai au voie să se îndepărteze mai mult de 200 de metri de casă

În aceste condiții, premierul Giuseppe Conte a anunțat măsuri și mai dure pentru încetinirea răspândirii infectării.

Asftfel, sunt interzise accesul în parcuri și grădini publice, în locuri de joacă sau recreerea în aer liber în aceste spații.

Italienii nu mai au voie să se îndepărteze mai mult de 200 de metri de casă, chiar și atunci când își plimbă câinele.

La supermarket are voie să meargă doar o singură persoană din familie.

Au răas deschsie doar localurile de lângă aeroport și gări, dar cu condiția ca în interior să nu rămână clienți.

Româncă din Italia: "Săptămâna trecută, am auzit de 20 – 30 de persoane decedate, ni s-a făcut pielea de găină, acum situația este mult dramatică"

Georgiana Baciu, o româncă stabilită în Italia a povestit cât de dramatică este situația în Italia: "În fiecare seară, la ora 18 suntem cu sufletul la gură atunci când se anunță ultimele date.

Săptămâna trecută, am auzit de 20 – 30 de persoane decedate, ni s-a făcut pielea de găină, acum situația este mult dramatică. Auzind aceste cuvinte - urgențe, catastrofe - suntem fără cuvinte.

Dacă se avertiza că vârful epidemiei la Milano va fi în aceste zile, acum, vârful va fi peste 2 - 3 săptămâni. Încă sunt persoane care fac jogging, care se duc la supermarket. Vom avea mult de așteptat până să ajungem la o situație normală, nu pentru a ne întoarce la viața pe care o aveam acum o lună.

Ne sperie situația din spitale, sunt pacienți care decedează în timpul zborurilor cu elicopterele militare".

redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri