Belgia. Patru minori români au fost răniți într-un accident, unul dintre ei conducea mașina

Data publicării:
masina politie belgia

Actualizare 19:05 Procurorii belgieni au descoperit că doi dintre cei patru copii români au fost cercetaţi penal pentru mai multe furturi. Copiii provin dintr-o tabără de romi, iar maşina implicată în accident avea plăcuţe de înmatriculare falsificate.

Poliţia belgiană a iniţiat o anchetă, iar cei patru minori au fost audiaţi în prezenţa unui avocat şi a unui translator.

Potrivit Ministerului român al afacerilor externe, doi dintre copii au mai fost anterior "cercetaţi penal în multiple cazuri de furt". "Minorii au declarat că ar proveni dintr-o tabără de romi amplasată pe teritoriul Belgiei, dar nu au fost cooperanţi în ceea ce priveşte identificarea familiilor", mai precizează sursa citată.

Misiunea diplomatică a României din Belgia se află în legătură permanentă cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor specifice.


Unul dintre băieți a fost grav rănit, ceilalți au răni ușoare, relatează DH.be.

Mașina a trecut cu mare viteză pe lângă un punct de control și polițiștii au început să o urmărească.

„Șoferul a ieșit de pe carosabil, la o curbă. Cele patru persoane din mașină au fost duse la spital, este vorba despre patru minori de origine română, cu vârste între 12 și 14 ani”, a explicat guvernatorul provinciei, Jan Briers.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri