Galerie Foto Casa unui fost lord al drogurilor din Mexic, vândută pentru a finanța lupta împotriva pandemiei. Cine a fost Amado Carrillo Fuentes

Data publicării:
casa Amado Carrillo Fuentes
FOTO: INDEP

Guvernul mexican a scos la licitație vila fostului lord al drogurilor Amado Carrillo Fuentes, decedat în 1997.

Casa din Mexic s-a vândut cu peste 2 milioane de dolari, iar suma va fi direcționată către serviciile de sănătate publică din Mexic care luptă împotriva coronavirusului, relatează BBC NEWS.

Carrillo Fuentes, cunoscut sub numele de „Stăpânul Cerului”, a murit în 1997, după o intervenție de chirurgie plastică. Și-a câștigat porecla pentru ce a traficat cantități mari de droguri cu flota sa privată de avioane.

Citește și: Actorul care-l joacă pe "El Chapo" s-a prezentat la procesul narcotraficantului. Reacția lui Joaquin Guzman

FOTO: INDEP
FOTO: INDEP

Cine a fost Amado Carrillo Fuentes?

Amado Carillo Fuentes a fost unul dintre cei mai puternici traficanți mexicani de droguri în anii ’80 și ’90. Născut în nordul statului Sinaloa, a fost nepotul unuia dintre fondatorii cartelului din Guadalajara, din care a făcut parte.

Carillo Fuentes a învățat să piloteze avioane și, ulterior, și-a folosit cunoștințele despre avioane și rutele de zbor pentru a extinde activitatea de trafic de drogurile pe rute aeriene.

A început cu traficul de marijuana, dar mai târziu a trecut la cocaina din Columbia, pe care o transporta în SUA, prin Mexic, cu avioanele lui.

El a preluat controlul asupra cartelului Juárez după ce l-a ucis pe șeful acestuia, Rafael Aguilar Guajardo.

Citește și: Cum s-au transformat cartelurile de droguri din Mexic în organizații caritabile în timpul pandemiei

Fuentes s-a ferit de ieșiri în public și a fost foarte rar fotografiat. În 1997, s-a internat într-un spital mexican sub un nume fals, pentru a-și face o intervenție care să-i schimbe fizionomia și astfel să scape de cei care erau pe urmele lui. A murit în urma intervențiilor. Autoritățile au dat publicității fotografii înfiorătoare cu trupul său pentru a contracara zvonurile potrivit cărora era încă în viață. 

Chirurgii care au efectuat intervenția au fost uciși câteva luni mai târziu. Trupurile lor, care aveau semne de tortură, au fost acoperite cu beton.

Fratele lui Amado Carrillo Fuentes, Vicente, ar fi preluat conducerea cartelului Juárez după moartea lui Amado. Vicente Carrillo Fuentes a fost arestat în octombrie 2014 și își așteaptă condamnarea într-o închisoare din Mexic.

Casa de două milioane de dolari

Sub sloganul „cumpărați bunuri pentru a face bine”, Indep, organismul guvernamental mexican creat pentru a returna oamenilor veniturile provenite din infracțiuni, a scos duminică la licitație casa din City Mexico.

Exista un singur ofertant pentru proprietatea de lux din cartierul Álvaro Obregón, iar suma pe care a oferit-o este de aproximativ 2,17 milioane dolari.

Povestea lui Amado Carrillo Fuentes a fost inclusă în serialul Narcos Mexico, produs de Netflix.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri