Congresul SUA a adoptat un plan de ajutor social de 100 miliarde $ pentru angajații afectați de impactul epidemiei de COVID-19

Data publicării:
congresul sua steag sua
Foto: Guliver/GettyImages

Congresul SUA a adoptat un plan de ajutor social de aproximativ 100 de miliarde de dolari destinat angajaţilor direct afectaţi de impactul epidemiei de coronavirus, în timp ce responsabili americani şi Casa Albă negociau un plan gigant de relansare economică care ar putea merge până la alocarea a 1.300 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Preşedintele SUA, Donald Trump, susţine textul adoptat miercuri cu o majoritate covârşitoare în cursul unui vot final de către Senat, cu majoritate republicană, şi ar urma să îl semneze rapid pentru ca acesta să intre în vigoare.

Măsurile excepționale anunțate de Trump în lupta cu coronavirusul

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că va invoca Legea de producţie pentru apărare, care permite administraţiei SUA să accelereze producţia de echipamente necesare în combaterea pandemiei de coronavirus, scrie Agerpres.

Trump a anunţat de asemenea că o navă-spital va fi trimisă statului New York, puternic afectat de pandemie, pentru a ajuta persoanele bolnave de COVID-19, şi că o a doua navă-spital va fi trimisă pe Coasta de Vest.

(Editor Liviu Cojan)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri