Disneyland își deschide porțile pentru vegani: meniul inspirat din „Războiul Stelelor”

Data actualizării: Data publicării:
Disneyland Războiul Stelelor
Foto: GettyImages

Disneyland a anunțat că va introduce meniuri vegane la toate restaurantele din parcurile de distracții pe care brandul le deține în Statele Unite, informează CNN.

Peste 400 de meniuri vegane vor fi disponibile atât la fast-food-uri, cât și la restaurantele tradiționale din parcurile Disneyland din Florida și California, începând cu luna octombrie, respectiv primăvara anului 2020.

O sarcină dificilă, în condițiile în care în cele două parcuri de distracții din SUA există nu mai puțin de 602 de spații și zone în care poți comanda de mâncare.

Disneyland a luat această decizie după ce a ajuns la concluzia că vegetarienii și veganii au viață grea în acest gen de parcuri de distracții, unde mâncarea standard este pe bază de burgeri sau hot-dogs.

Anual, într-un astfel de parc se consumă 10 milioane de burgeri și 6 milioane de hot-dogs.

Printre primele produse vegane tematice care vor putea fi comandate se numără „humusul celor doi sori de pe cerul Tatooine”, inspirat de Războiul Stelelor, sau „Le Fou Festin”, de la restaurantul din Regatul Magic Disney.

Meniurile vegane vor fi marcate corespunzător, cu simbolul unei frunze verzi, pentru a putea fi mai ușor diferențiate de restul meniurilor.

Compania își numește produsele „pe bază de plante” și nu „vegane”, chiar dacă toate meniurile vor fi „fără carne, produse lactate, ouă sau miere”.

Până acum, veganii care vizitau Disneyland se bazau pe veritabile „ghiduri de supraviețuire”, disponibile online, cu indicații legate de modul în care să facă rost de mâncarea preferată.

Editor web: Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri