Sari la conținut

Femeile insultate de Donald Trump. Ultima țintă: soția contracandidatului său principal  

Foto: Gulliver/ Getty Images

După ce în 2012, votul elctoratului feminin a făcu diferența pentru Casa Albă în cazul lui Barack Obama, Partidul Republican și-a propus să își regândească strategia de atragere a voturilor din partea femeilor, conform CNN. Cu toate acestea, Donald Trump a lansat adevărate campanii în mediul online și nu numai împotriva anumitor femei, pe care nu s-a sfiit să le insulte. 

Un sondaj realizat de CNN/ORC, publicat luni, a arătat că Hillary Clinton are un avans deloc de neglijat în fața lui Trump în ceea ce privește electoratul feminin. 60% din electoratul feminin american ar vota-o pe Clinton și doar 33% l-ar vota pe Trump. 

Dar, în ceea ce îi privește pe candidații republicani, femeile republicane l-ar vota mai degrabă de Donald Trump decât pe Ted Cruz. 44 % dintre femeile republicane spun că l-ar vota pe Donald TRump, și 32 % l-ar alege pe Ted Cruz. 

Cel mai recent scandal a izbucnit, după ce Donald Trump a publicat o poză pe Twitter cu soția lui și cu soția lui Ted Cruz, Heidi Cruz. Magnatul imobiliar a scris că „o fotografie valorează cât o mie de cuvinte” și a spus că „o va da de gol” pe Heidi Cruz. Reacția lui Trump a venit după ce la un miting împotriva lui, protestatarii au avut poze cu soția lui Melania Trump.

Ted Cruz l-a numit, în replică, laș și a spus că „femeile puternice îl sperie pe Donald”. 

Nici Hillary Clinton nu a scăpat criticilor lui Donald Trump. A numit-o stridentă și a spus că nu are energia necesară pentru a fi președinte al Statelor Unite. De asemenea, Trump a făcut aluzie la episodul Monica Lewinski din viața soțului ei, fostul președinte Bill Clinton.

Și prezentatoarea Fox News Megyn Kelly a căzut victimă declarațiilor necenzurate ale lui Donald Trump. Scandalul a început când, la o dezbatere, Megyn Kelly i-a enumerat insultele adresate de-a lungul timpului femeilor. În replică, Donald Trump a spus că prezentatoarei „îi ieșea sânge din ochi, din toată părțile”. Conflictul a escaladat într-o asemenea măsură, că Donald Trump a refuzat să participe la o dezbatere moderată de Megyn Kelly.

„Supraevaluata și nebuna@megynkelly se plânge mereu de Trump și, totuși, îmi consacră o emisiune a sa. Concentrează-te asupra altora, Megyn", a scris Trump pe Twitter.

„Nebuna@megynkelly se plânge că @oreillyfactor nu i-a luat apărarea în fața mea", a mai postat el, după ce jurnalista a mărturisit revistei More că i-ar fi plăcut să fie mai ferm apărată de către un coleg de la Fox News, Bill O'Reilly, în fața lui Trump.

În ianuarie, Bill O'Reilly l-a intervievat pe Donald Trump, care i-a spus că nu are „niciun respect” pentru jurnalistă, pe care o cataloghează mereu drept „pițipoancă”, „părtinitoare” și „supraevaluată”.

De asemenea, poate cea care a fost insultată cel mai mult de magnatul imobiliar este Rosie O'Donnell, despre care a spus că este un ca „un porc gras”. 

Confruntat cu declarațiile sale referitoare la femei, Donald Trump a spus pentru CNN că acestea fac parte din „show business” și că ar face mai multe pentru femei dacă ar ajunge președinte decât Hillary Clinton.

„Nimeni nu respectă femeile mai mult decât mine. Nimeni nu are grijă de femei ca mine, și ele au grijă de mine la rândul lor”, a spus Dondald Trump.

Cei care îl susțin pe Trump au argumentat că el insultă femeile și bărbații deopotrivă. Spre exemplu, Donald Trump a comentat înălțimea senatorilor Rand Paul și Marco Rubio. De asemenea, a luat peste picior faptul că Rubio ar fi transporat pe scenă.

Totuși, chiar și cei mai aprigi apărători ai magnatului european nu au apreciat faptul că s-a folosit de soția lui Ted Cruz în campania electorală.  

Citiți și: 
Teama de posibilul președinte Donald Trump
Care este averea reală a lui Donald Trump
Donald Trump, pe locul 6 din 10 în topul celor mai mari pericole care pândesc omenirea