Haos în Hong Kong: ciocniri între poliţie şi protestatari la aeroport, blindate ale armatei chineze sunt mobilizate la graniţă

Data actualizării: Data publicării:
Unrest In Hong Kong During Anti-Government Protests
FOTO: Anthony Kwan/Getty Images

La Hong Kong situația devine de-a dreptul explozivă. Confruntări au avut loc între forțele de ordine și protestatarii care ocupă de două zile aeroportul, iar lucrurile sunt departe de a se calma.

Poliția încearcă să evacueze miile de manifestanți care ocupă aeroportul deja de două zile. Traficul aerian este complet dat peste cap din această cauză. 200 de zboruri au fost anulate și astăzi, după ce ieri alte aproximativ 180 nu au putut decola.

Blindate ale armatei chineze au fost mobilizate în apropierea frontierei cu Hong Kong. Presa din China, controlată de Partidul Comunist, a difuzat înregistrări video cu transportoare blindate care se îndreaptă spre Shenzhen. Forţe ale Beijingului au fost filmate adunându-se la doar 30 de kilometri de Hong Kong și de oamenii care locuiesc acolo. Donald Trump a anunțat că serviciile secrete l-au informat că are loc o desfăşurare a trupelor chineze la frontiera cu Hong Kong. Președintele american și-a exprimat speranța că aceasta criză se va rezolva paşnic.

Protestatarii cer de câteva luni Chinei prin manifestații masive de stradă și blocaje să le respecte drepturile democratice. Acum a venit și rândul aeroportului să fie blocat. Hong Kong este un nod aerian foarte important, aeroportul fiind folosit zilnic de peste 1.100 de avioane de călători şi de mărfuri. Anual, 78 de milioane de pasageri trec prin aeroportul din Hong Kong.

Redactor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri