Mărturia tulburătoare a turistei spaniole violate în grup în India, în timp ce soțul ei era bătut: Unii mă agresau, alții se uitau

Data actualizării: Data publicării:
colaj turisti in india
Trei bărbaţi au fost arestaţi pentru că au violat in grup o turistă spaniolă care călătorea cu motocicleta împreună cu soţul ei, într-o regiune izolată din estul Indiei FOTO: X/ Instagram @vueltaalmundoenmoto

În timp ce trei dintre bărbații acuzați că au violat în grup, în India, o turistă din Spania și l-au bătut pe soțul acesteia au fost duși deja în fața instanței, poliția îi caută pe ceilalți patru suspecți care ar fi participat la atacul brutal, care a șocat o lume întreagă.

Fernanda, de 28 de ani, și soțul ei, Vicente, de 45 de ani, sunt vloggeri de călătorie și vor să viziteze toate țările din lume pe motocicletă. Au ajuns și în India de unde au postat imagini pentru cei 300.000 de fani care îi urmăresc pe rețelele sociale.

Cuplul spaniol se îndrepta vineri spre Nepal, dar s-a oprit să înnopteze în cort în districtul Dumka din statul Jharkhand.

La scurt timp după ce și-au instalat tabăra, cei doi au fost atacați de un grup de bărbați care l-au bătut pe Vicente și au violat-o pe Fernanda.

Într-un videoclip sfâșietor postat după atac, Vicente a spus că gura i-a fost „distrusă” de către atacatori, care au folosit o cască de motociclist și o piatră ca să-l lovească. De asemenea, el a mai spus că agresorii i-au și jefuit.

Fernanda, care a apărut în videoclip cu vânătăi pe față, a spus că jaful a fost doar ceva ce le-a fost la îndemână, însă „singura lor intenție a fost să o violeze”.

Ea a declarat pentru presa spaniolă: „M-au violat pe rând, în timp ce unii se uitau, și au stat timp de aproximativ două ore”.

Suspecții au între 20-30 de ani.

Sâmbătă, inspectorul de poliție Kherwar a spus pentru presă că una dintre persoanele reținute a furnizat numele altor suspecți. Un laborator de criminalistică îi ajută pe anchetatori în acest caz.

Potrivit The Telegraph, un judecător a acordat cuplului o despăgubire de aproximativ 10.000 de euro pentru agresiune.

Anjaneyulu Dodde, adjunctul șefului poliției din Dumku, a declarat: „Le-am acordat o compensație de un milion de rupii. Facem o investigație amănunțită și vom încerca să asigurăm un proces și o condamnare rapide.”

Atacul a stârnit indignare în India, determinând multe femei să-și împărtășească experiențele de violență sexuală pe rețelele de socializare, precum și frustrările legate de modul în care sunt tratate.

Cei doi soți care sunt cunoscuți sub numele de @vueltaalmundoenmoto pe Instagram au început să călătorească cu motocicleta în urmă cu 5 ani. Până acum au parcurs 170.000 de kilometri, vizitând 66 de țări.

După cele întâmplate în India plănuiesc să se întoarcă în Spania, dar spun că își vor relua călătoriile la un moment dat.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri