O femeie a născut gemeni la 70 de ani. Soțul ei a părăsit-o când a aflat că va naște doi copii, nu unul

Data actualizării: Data publicării:
A,Room,In,A,Post,Delivery,Room,Of,A,Hospital
O femeie din Uganda a născut gemeni la 70 de ani FOTO: Shutterstock

O femeie în vârstă de 70 de ani a născut gemeni, în urma unui tratament de fertilizare in vitro, a anunțat un spital din Uganda.

Safina Namukwaya a născut prin cezariană un băiat și o fată, la un centru de fertilitate din capitala țării, Kampala. Femeia, care este una dintre cele mai în vârstă din lume care a născut, a declarat pentru presa locală că este fericită și că ce s-a întâmplat cu ea a fost un „miracol”, potrivit BBC.

Medicii care s-au ocupat de ea au felicitat-o și au spus că este mai mult decât un „succes medical; este vorba despre puterea și rezistența spiritului uman”.

În 2019, o femeie indiană în vârstă de 73 de ani a născut gemeni, de asemenea, în urma fertilizării in vitro.

„Am reușit imposibilul oferindu-i gemeni celei mai bătrâne mame din Africa, în vârstă de 70 de ani!”, a anunțat pe Facebook Centrul Internațional de Fertilitate al Spitalului pentru Femei.

Femeia a născut copiii miercuri după-amiază, iar medicii au anunțat că „mama și bebelușii sunt bine”.

Safina Namukwaya a spus pentru un ziar din Uganda că sarcina a fost dificilă, mai ales că partenerul ei a părăsit-o când a aflat că va avea gemeni.

„Bărbaților nu le place să li se spună că ai mai mult de un copil. De când am fost internată, bărbatul meu nu a trecut niciodată pe aici", a spus ea.

mama
Safina Namukwaya FOTO: Women's Hospital International and Fertility Centre

Aceasta este a doua naștere a femeii în ultimii trei ani. În 2020, ea a adus pe lume o fetiță. A spus că și-a dorit extrem de mult să aibă copii, pentru că toată viața ei a fost batjocorită că nu a avut.

Nu se știe dacă a folosit un ovul donat sau unul care îi aparține și care a fost recoltat și congelat din perioada de fertilitate. De obicei, femeile la menopauză între 45 și 55 de ani. Fertilitatea scade în această perioadă, dar progresele făcute în medicină le dau posibilitatea să nască și după această perioadă.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri