Galerie Foto Povestea bizară a bărbaților care au aflat abia la 70 de ani că au fost schimbați la naștere. De ce este cazul lor unul special

Data actualizării: Data publicării:
doi barbati in varsta la o tribuna
Richard Beauvais (stânga) și Eddy Ambrose (dreapta) FOTO: Profimedia Images

La aproape 70 de ani, doi bărbați din Canada au primit o veste care le-a dat complet viața peste cap. Totul a început cu un kit de testare ADN la domiciliu oferit în dar, de Crăciun.

Richard Beauvais, din orașul Sechelt, Columbia Britanică, a fost convins că este indigen, însă testul pe care l-a primit i-a arătat că avea un amestec de ascendență ucraineană, evreiască așkenazi și poloneză.

Richard Beauvais și Eddy Ambrose au primit scuze publice din partea premierului din Manitoba FOTO: Profimedia Images
Richard Beauvais și Eddy Ambrose au primit scuze publice din partea premierului din Manitoba FOTO: Profimedia Images

Cam în aceeași perioadă și la aproape 2.400 km distanță, sora lui Eddy Ambrose din Winnipeg, Manitoba, care a fost crescută într-o familie ucraineană, a făcut și ea un test ADN și a descoperit că nu era înrudită cu Eddy.

A descoperit apoi că Richard Beauvais era fratele ei biologic.

Acest lucru a dus la o revelație tulburătoare, aceea că doi bărbați - Richard Beauvais și Eddy Ambrose - s-au născut în aceeași zi, la același spital din orășelul Arborg, Manitoba, în 1955, dar au fost schimbați la naștere și luați acasă de părinții biologici ai celuilalt.

Săptămâna aceasta, la aproape 70 de ani după ce s-a întâmplat asta, Richard Beauvais și Eddy Ambrose au primit scuze oficiale personale de la premierul din Manitoba, Wab Kinew, pentru traumele suferite din cauza erorii, potrivit BBC.

„Mă ridic astăzi să prezint scuze care au întârziat prea mult timp, pentru acțiunile care au afectat doi copii, două cupluri de părinți și două familii, de-a lungul mai multor generații”, a spus Kinew.

În primii ani, cei doi au avut vieți complet diferite, a declarat pentru BBC avocatul lor, Bill Gange.

Richard Beauvais, de 68 de ani, a fost crescut ca Métis, popor indigen din Canada, cu ascendență mixtă indigenă și europeană. Tatăl său a murit când el avea trei ani, lăsându-l să le poarte de grijă fraților mai mici, în timp ce mama lui era afectată de pierderea suferită. A urmat o școală de zi pentru copii indigeni, iar mai târziu a fost luat cu forța din familia sa în Sixties Scoop, o politică asimilaționistă în Canada, în care copiii indigeni erau duși în plasament sau adoptați în afara comunității lor.

În același timp, Eddy Ambrose a crescut într-o fermă din zona rurală din Manitoba, „cu o familie ucraineană foarte iubitoare”, a spus Gagne, unde a ascultat melodii populare ucrainene înainte de culcare. Dar și el a fost dat spre adopție la un moment dat, pentru că a rămas orfan la 12 ani.

În timpul vieții lui, Eddy Ambrose nu și-a dat seama niciodată ascendența lui indigenă.

Timp de mulți ani, Richard Beauvais a fost mândru să conducă singura barcă de pescuit indigenă în largul coastei Columbiei Britanice. „Acum își dă seama că toată lumea este indigenă, în afară de el”, a spus avocatul Gange.

În scuzele prezentate celor doi, Kinew a spus că viețile celor doi bărbați s-au intersectat de-a lungul anilor. În copilărie, Eddy Ambrose i-a cerut unei fete din alt oraș să fie în echipa lui baseball „neștiind că ea era de fapt sora lui biologică”.

Iar în adolescență, pasiunea lui Beauvais pentru pescuit l-a dus pe același țărm cu sora lui biologică, astfel că cei doi au pescuit împreună fără să știe că erau rude sânge.

În ciuda pierderilor, avocatul Gange spune că cei doi bărbați sunt foarte mândri de cine au devenit și de familiile care i-au crescut. De asemenea, sunt încântați că și-au descoperit o nouă familie.

Eddy Ambrose a luat legătura cu rudele sale biologice și a devenit membru al Federației Métis din Manitoba.

Richard Beauvais, de asemenea, plănuiește să se conecteze cu familia lui biologică, iar cele două fiice ale sale și-au tatuat numele „Ambrose” pe brațe, numele pe care ar fi trebuit să-l poarte tatăl lor.

Cei doi bărbați, prin intermediul avocatului Gange, au solicitat scuze din partea autorităților, dar și compensații financiare.

Bill Gange a spus că, inițial, provincia nu a comentat cazul și a transmis că spitalul care a făcut greșeala era administrat de oraș, astfel că administrația provincială nu are nicio responsabilitate.

După schimbarea guvernului provinciei și alegerea lui Wab Kinew, primul premier indigen din Manitoba din 1887, tonul s-a schimbat. Acesta a considerat că cei doi bărbați meritau scuze de la oricine, având în vedere modul în care le-a fost afectată viața.

Deocamdată guvernul provinciei nu a spus dacă bărbații vor primi compensații financiare.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri