Oscar Pistorius depune mărturie în procesul în care este acuzat că şi-a ucis cu premeditare iubita

Data publicării:
oscar pistorius

Celebrul atlet Oscar Pistorius, campion sud-african la Jocurile Paralimpice, depune luni mărturie în procesul în care este judecat pentru uciderea prietenei sale, fotomodelul Reeva Steenkamp.

Foto: Facebook.com

Sportivul ar fi trebuit să deschidă audierile în rândul martorilor apărării, după ce acuzarea şi-a prezentat cazul în ultimele peste 30 de zile trecute de la debutul procesului desfăşurat la Pretoria. Apărarea şi-a schimbat însă strategia şi a declarat că va începe şirul de mărturii cu audierea unui medic patolog.

Judecătorii au anunţat că procesul va fi prelungit până pe 16 mai, deşi iniţial trebuia să dureze mai puţin de o lună. Motivul: apărarea intenţionează să aducă peste 100 de martori la bară.

Sportivul este acuzat de crimă cu premeditare şi este pasibil de o pedeapsă de 25 de ani de închisoare. Procesul este transmis, în cea mai mare parte, la radio şi televiziune, având în vedere popularitatea acuzatului.

Oscar Pistorius, de şase ori medaliat cu aur la „Jocurile paralimpice”', este singurul atlet cu dizabilităţi care a concurat la Jocurile Olimpice. Sud-africanul a împuşcat-o mortal pe prietena sa anul trecut, în seara de Sfântul Valentin. Atletul a susţinut mereu că a confundat-o cu un intrus şi din acest motiv a tras asupra sa mai multe focuri de armă, prin uşa închisă a băii din locuinţa lor.

Atletul nu s-a mai întors la reşedinţa în care şi-a ucis iubita în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013. El intenţionează să vândă proprietatea, evaluată la aproximativ 330.000 de euro, pentru a putea acoperi costurile procesului.

Reeva Steenkamp, în vârstă de 29 de ani, era fotomodel şi prezentatoare TV.

Foto: Facebook.com

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri