Sari la conținut

Oscar Pistorius va fi eliberat

Oscar Pistorius a izbucnit de mai multe ori în lacrimi de-a lungul procesului FOTO: AFP/Mediafax Foto

Potrivit legii, Pistorius poate fi eliberat, sub supraveghere corecţională, după ce a efectuat o şesime din pedeapsă, scrie Mediafax.

Zach Modise, reprezentant al Serviciilor corecţionale din Africa de Sud, a declarat pentru BBC că recomandarea privind eliberarea condiţionată a lui Pistorius a fost făcută de comitetul de management al închisorii Kgosi Mampuru II din Pretoria, unde este încarcerat sportivul.

Această situaţie a stârnit nemulţumirea familiei victimei, care consideră că zece luni în închisoare "nu sunt suficiente pentru luarea unei vieţi".

Oscar Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa, Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosirea de arme de foc.

Sportivul a decis să nu conteste sentinţa primită. Însă procesul campionului paralimpic sud-african va fi rejudecat în apel, în luna noiembrie, la cererea Parchetului.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

Pe aceeași temă