Pedeapsa primită de o fată din SUA care, la 15 ani, și-a ucis violatorul

Data actualizării: Data publicării:
adolescenta suparata
Pedeapsa primită de o fată din SUA care, la 15 ani, și-a ucis violatorul FOTO: Getty Images

O adolescentă din SUA care l-a înjunghiat mortal pe un bărbat care a violat-o a fost condamnată de un tribunal din Iowa la 5 ani de închisoare cu suspendare.

Pieper Lewis, în vârstă de 17 ani, este, de asemenea, obligată să plătească 150.000 de dolari familiei bărbatului pe care l-a ucis în 2020 - Zachary Brooks. Avea pe atunci 15 ani.

Anul trecut, adolescența și-a recunoscut în fața instanței vinovăția pentru omor involuntar și vătămare corporală intenționată. Ambele acuzații se pedepsesc cu până la 10 ani de închisoare. Însă adolescenta riscă să stea 20 de ani la închisoare dacă încalcă termenii foarte stricți ai suspendării, potrivit BBC.

Lewis și-a aflat pedeapsa marți, de la judecătorul districtual din Polk County, David M Porter. Termenii suspendări spun că adolescenta va fi plasată într-o unitate specializată și trebuie să poarte un dispozitiv de urmărire.

„Sunt sigur că următorii 5 ani din viața ta vor fi plini de reguli cu care nu ești de acord. Dar aceasta este a doua șansă pe care ai cerut-o. Pe a treia nu o primești”, i-a spus judecătorul.

„Spiritul meu a fost ars, dar încă strălucește în flăcări”, a citit adolescenta marți dintr-o declarație pe care o pregătise pentru ziua sentinței. „Sunt o supraviețuitoare”, a adăugat ea.

În 2020, Lewis dormea ​​pe un hol după ce a fugit dintr-o casă în care era abuzată, când a fost racolată de un bărbat care a vândut-o altora pentru sex.

Ea a spus instanței că unul dintre aceștia era Brooks, de 37 de ani, care a violat-o de mai multe ori. L-a înjunghiat de peste 30 de ori în iunie 2020, într-un apartament din Des Moines, capitala statului Iowa, când avea doar 15 ani.

Lewis a recunoscut că a comis o crimă, dar s-a apărat: „Am luat viața unei persoane. Dar intenția mea în acea zi nu au fost să iau viața cuiva. În mintea mea am simțit că sunt în pericol, ceea ce a dus la această faptă”.

Poliția și procurorii nu au contestat faptul că Lewis a fost agresată sexual și traficată, dar spun că Brooks dormea ​​în acel moment și, prin urmare, nu era o amenințare imediată.

Zeci de state americane au adoptat așa-numitele legi „safe-harbour”, care oferă victimelor traficului de ființe umane un anumit nivel de imunitate, însă în Iowa acest act legislativ a fost blocat.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri