Protestele actorilor de la Hollywood: Bryan Cranston, celebrul actor din seria "Breaking Bad", a ținut un discurs în Times Square

Data publicării:
Rock the City for a Fair Contract: SAG-AFTRA Solidarity Rally in Times Square
''Nu ne veţi lua dreptul de a munci şi de a ne câştiga un trai decent'', a spus Bryan Cranston, la mitingul organizat de sindicatul actorilor SAG-AFTRA. Sursă foto: Profimedia Images

Actorul Bryan Cranston, cunoscut mai ales pentru rolul din serialul ''Breaking Bad'', a rostit marţi, în piața Times Square din New York, un discurs ţintit spre directorul executiv al Walt Disney Co, Bob Iger, informează Reuters, preluat de Agerpres.

La mitingul intitulat „Rock The City For A Fair Contract”, organizat de SAG-AFTRA, cel mai mare sindicat al actorilor de la Hollywood, care s-a desfăşurat în apropierea studioului ABC News al Disney, Bryan Cranston a spus că actorii au ''un mesaj pentru domnul Iger'':

''Ştiu, domnule, că priviţi situaţia dintr-o perspectivă diferită. Nu ne aşteptăm să înţelegeţi cine suntem, dar vă cer să ne auziţi. Mai mult, să ne ascultaţi când vă spunem că nu vom permite ca slujbele noastre să fie luate şi date roboţilor''.

CEO-ul Bob Iger i-a înfuriat pe membrii sindicatului actorilor SAG-AFTRA luna aceasta, după ce a spus că solicitările lor vizând majorări salariale şi limitarea utilizării inteligenţei artificiale sunt ''exagerate''.

Actorii sunt îngrijoraţi că studiourile de la Hollywood le-ar putea folosi fără permisiune imaginile, pe baza cărora ar putea crea, cu ajutorul AI, clone digitale ale lor, care să interpreteze roluri în filme şi seriale.

Actorii solicită de asemenea câştiguri mai mari, argumentând că apariţia televiziunii prin streaming le-a limitat veniturile.

''Nu ne veţi lua dreptul de a munci şi de a ne câştiga un trai decent'', a spus Cranston în discursul său adresat către Iger. ''În cele din urmă, dar cel mai important, nu vom permite să ne luaţi demnitatea''.

Membrii SAG-AFTRA au intrat în grevă pe 14 iulie, alăturându-se scenariştilor de film şi televiziune în prima întrerupere simultană a activităţii la Hollywood din ultimii 63 de ani.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri