Scheletul unui Camptozaur va fi scos la licitație. Dinozaurul numit Barry ar putea să fie vândut cu peste 1 milion de euro

Data publicării:
schelet de camptozaur
„Craniul este aproape complet, la 90%, iar restul dinozaurului este complet 80%.” Sursa foto: Facebook

Barry, scheletul de Camptozaur vechi de 150 de milioane de ani, va fi scos la licitație. Se crede că acesta are unul dintre cele mai complete cranii documentate vreodată în cazul unui dinozaur și se așteaptă să fie vândut cu peste 1 milion de euro, transmite BBC.

Un schelet de dinozaur, aproape complet, va fi vândut la o licitație organizată la Paris, luna viitoare.

Camptozaurul vechi de 150 de milioane de ani a fost descoperit în anii 1990 în statul american Wyoming. A fost numit Barry după Barry James, paleontologul care l-a găsit.

Experții spun că scheletul este „extrem de bine conservat”

Așteptările sunt ca suma de vânzare să ajungă până la 1,2 milioane de euro, la licitația ce va avea loc la Hotel Drouot, pe 20 octombrie.

Barry datează din perioada Jurasicului târziu și măsoară 2,1 metri înălțime și 5 metri lungime. Alexandre Giquello, de la casa de licitații Hotel Drouot, a spus că este neobișnuit să vezi un schelet de dinozaur atât de intact:

„Craniul este aproape complet, la 90%, iar restul dinozaurului este complet 80%.”

Vânzările de fosile de dinozaur sunt rare, având loc doar un număr mic în fiecare an la nivel global, deși unii experți și-au exprimat îngrijorarea cu privire la specimenele care își găsesc drumul în colecții private.

În aprilie, un Tyrannosaurus rex a fost vândut la licitație pentru prima dată în Europa.

La acea vreme, profesorul Steve Brusatte, expert în dinozauri la Universitatea din Edinburgh, a spus pentru BBC că este îngrijorat de faptul că scheletele, care erau „foarte valoroase din punct de vedere științific” ar putea „să dispară în seifurile colecționarilor privați”.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri