Soldaţii israelieni au împuşcat mortal doi palestinieni înarmaţi în Cisiordania

Data publicării:
People make a fire with car tires around Israeli military vehicles during a clash broke out between Israeli forces and Palestinians in Nablus, West Bank
Nablus este considerat o fortăreaţă a militanţilor palestinieni. Foto: Profimedia

Soldaţi israelieni au împuşcat mortal vineri doi palestinieni înarmaţi în timpul unei operaţiuni militare în oraşul Nablus din Cisiordania ocupată.

Potrivit unor relatări palestiniene de vineri, cei doi palestinieni ucişi erau membri ai aripii armate a grupării Fatah, Brigăzile Al-Aqsa.

Armata israeliană a anunţat că bărbaţii erau suspectaţi că au tras miercuri asupra unei maşini de poliţie în apropierea unei colonii israeliene, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

În momentul în care soldaţii au încercat să-i aresteze pe cei doi bărbaţi a izbucnit un schimb de focuri. Armata israeliană nu a precizat cine a deschis focul, dar a relatat că niciun soldat israelian nu a fost rănit.

Ca şi oraşul palestinian Jenin, Nablus este considerat o fortăreaţă a militanţilor palestinieni. Ambele oraşe se află în nordul Cisiordaniei. Armata israeliană a efectuat în zonă un număr sporit de raiduri în urma unei serii de atacuri armate.

Operațiune israeliană amplă în Jenin

Cea mai amplă operaţiune militară din Jenin din ultimele două decenii s-a încheiat miercuri. Israelienii au lovit ţinte din Jenin cu raiduri aeriene, înainte ca circa 1.000 de militari să pătrundă în oraş la începutul săptămânii pentru a zdrobi ceea ce guvernul israelian a descris drept o „infrastructură teroristă”.

Soldaţii israelieni desfăşuraţi la Jenin au avut schimburi de focuri cu locuitori înarmaţi. Cel puţin 12 palestinieni şi un soldat israelian au fost ucişi în timpul operaţiunii.

Un număr total de 155 de palestinieni au murit în acest an în operaţiunile militare israeliene, în confruntări sau în urma propriilor atacuri.

Majoritatea palestinienilor ucişi erau combatanţi, dar printre cei omorâţi în operaţiuni militare sunt şi civili.

În aceeaşi perioadă de timp, 23 de israelieni, un ucrainean şi un italian au fost ucişi în atacuri.

Cisiordania şi Ierusalimul de Est sunt sub ocupaţie israeliană după ce au fost ocupate în timpul Războiului de şase zile din 1967. Palestinienii revendică cele două zone pentru un viitor stat palestinian.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri