The Washington Post își schimbă CEO-ul și face concedieri. Publicația înregistrează pierderi uriașe

Data actualizării: Data publicării:
imagine cu site-ul the washington post
În timpul mandatului lui Fred Ryan, The Washington Post a câștigat 13 premii Pulitzer și a lansat platforma digitală bazată pe cloud Arc XP. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

William Lewis, fostul director executiv al Dow Jones și editor al The Wall Street Journal, a fost numit director executiv și editor al The Washington Post, a anunțat sâmbătă publicația, care va încheia anul cu pierderi și va fi nevoită să-și reducă numărul de angajați, informează Reuters.

The Washington Post a transmis că se preconizează că va încheia anul cu o pierdere de 100 de milioane de dolari. Editorul a adăugat că directorii răscumpără acțiuni într-un efort de a-și reduce numărul de angajați cu aproximativ 10 la sută, dar se așteaptă ca redacția să se micșoreze la aproximativ 940 de jurnaliști.

Numirea lui Lewis vine într-un moment în care industria media se confruntă cu o piață de publicitate lentă, cu încredere scăzută în știri și cu evoluții în tehnologia AI generativă care amenință să schimbe modul în care oamenii găsesc și consumă informații.

Lewis urmează să-și preia atribuțiile începând cu 2 ianuarie 2024, înlocuind-o pe Patty Stonesifer, care a devenit director executiv interimar în iunie. Publicația este deținută de fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos.

Potrivit unui e-mail din 10 octombrie trimis de Stonesifer personalului și verificat de Reuters, după efectuarea unei analize, Stonesifer și conducerea superioară au stabilit că previziunile anterioare ale ziarului privind traficul pe site-uri web, abonamentele și creșterea publicității în ultimii doi ani și în 2024 au fost „exagerat de optimiste”. Nu este clar de ce acele proiecții au fost atât de greșite.

Stonesifer l-a înlocuit pe Fred Ryan, care a demisionat în august după o perioadă de nouă ani ca editor și CEO.

În timpul mandatului lui Ryan, The Washington Post și-a sporit abonamentele digitale, a câștigat 13 premii Pulitzer și a lansat platforma digitală bazată pe cloud Arc XP, care deservește peste 1.900 de site-uri din 28 de țări, potrivit companiei într-un comunicat din iunie.

Într-un articol care acoperă plecarea lui Ryan, Washington Post a raportat că majoritatea veniturilor sale provin acum din afacerea digitală și are aproximativ 2,5 milioane de abonați digitali, o schimbare față de când Ryan a fost angajat în septembrie 2014 și majoritatea veniturilor au provenit din partea sa de print.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri