Un copil de 13 ani a provocat un accident rutier în care au murit 9 persoane, în Texas

Data publicării:
accident texas
Un copil de 13 ani a provocat un accident rutier în care au murit 9 persoane FOTO: Kosa Tv

Un băiat de 13 ani se afla la volanul unei camionete care a izbit frontal un microbuz care transporta sportivi - accident petrecut în cursul zilei de marți, în Texas, în care au murit 9 persoane.

Într-o conferință de presă susținută joi, anchetatorii au spus că accidentul s-a produs după ce o anvelopă de la camionetă a explodat. Șase jucători de golf care se aflau în microbuz, inclusiv unul din Portugalia și unul din Mexic, dar și antrenorul lor, au murit în accident. Șoferul camionetei și pasagerul au murit și ei în urma impactului, potrivit BBC.

Doi studenți din Canada, aflați și ei în microbuz, au supraviețuit coliziunii și se află în spital.

Victor Taylor, de la Departamentul de Siguranță Publică din Texas, a spus că mașina care a provocat accidentul era condusă de un copil de 13 ani. În Texas, este ilegal ca un tânăr de 13 ani să conducă, copiii având voie să înceapă lecțiile teoretice de conducere la vârsta de 14 ani și la 15 ani, cele de traseu, alături de un instructor.

Oficialii de la National Transportation Safety Board (NTSB) au declarat în conferința de presă de joi că încă nu se știe cu ce viteză mergeau cele două vehiculele când s-au ciocnit frontal pe o autostradă cu două benzi, după care au luat foc.

Câteva dintre victimele din microbuz nu purtau centuri de siguranță, a mai precizat NTSB, iar un pasager a fost proiectat în afara vehiculului.
Anchetatorii spun că investigația în acest caz poate dura câteva luni.

Victimele din microbuz erau de la Universitatea Southwest, o universitate privată din New Mexico. Au murit antrenorul de golf Tyler James, 26 de ani și jucătorii Jackson Zinn, 22 de ani, Karisa Raines, 21 de ani, Travis Garcia, 19 ani, Laci Stone, 18 ani, Tiago Sousa - cetățean portughez, 18 ani și Mauricio Sanchez - cetățean mexican, 19 ani.

Henrich Siemens, de 38 de ani, este pasagerul din camionetă care a murit, iar numele șoferului nu a fost făcut public din cauza vârstei sale.

Accidentul a avut loc în vestul Texasului, marți seară, la ora 20:00, ora locală.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri