Un fost polițist arestat pentru două crime avea în curte un adevărat cimitir, cu 40 de cadavre

Data publicării:
criminalisti imbracati in costume de protectie
Zeci de cadavre îngropate în curtea unui fost polițist din El Salvador FOTO: Profimedia Images

Autoritățile din El Salvador excavează un cimitir clandestin din curtea unui fost polițist, existând suspiciunea că aici s-ar afla în jur de 40 de cadavre, majoritatea femei.

Până în prezent, rămășițele a cel puțin 24 de persoane au fost recuperate de pe proprietatea din Chalchuapa, la 78 km nord-vest de capitala San Salvador. Exhumarea cadavrelor ar putea dura încă o lună, au spus oficialii, potrivit The Guardian.

Căutările au început după ce fostul ofițer, Hugo Ernesto Osorio Chávez, în vârstă de 51 de ani, a fost reținut, la începutul acestei luni, pentru uciderea unei femei și a fiicei acesteia. Suspectul, care fusese anchetat anterior pentru infracțiuni sexuale, a mărturisit că le-a ucis pe cele două.

Hugo-Ernesto-Osorio-Chávez
Hugo Ernesto Osorio Chávez FOTO: Profimedia Images

Dar când echipele criminalistice i-au percheziționat casa fostului polițist, au descoperit cel puțin șapte gropi care conțineau cadavre, unele din ele îngropate de cel puțin 2 ani.

Chávez a fost arestat, la fel și alți nouă suspecți care i-ar fi fost complici.

Mauricio Arriaza Chicas, directorul poliției civile naționale din El Salvador, a declarat că între suspecți sunt foști ofițeri de poliție și foști soldați, dar și traficanți de persoane.

Joi, în fața casei lui Chávez s-au adunat zeci de persoane care cred că rudele lor dispărute ar putea fi printre cadavrele recuperate

Incidentul a adus în discuție problema violenței împotriva femeilor și a crimelor, în țara cu o populație de 6,7 milioane de oameni. 70 de femei au fost ucise anul trecut și 111 în 2019.

Violența împotriva femeilor din America Latină, inclusiv crimele, s-a agravat în timpul pandemiei, potrivit organizațiilor pentru drepturile femeilor.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri