Un grup extremist plănuia atacuri la Chișinău în preajma alegerilor parlamentare. Procuror: doreau „preluarea prin violenţă a conducerii Republicii Moldova”

Data publicării:
mascati chisinau

Trupele speciale au făcut 15 percheziţii la locuinţele membrilor grupării extremiste Antifa. Autorităţile de la Chişinău spun că planul acestora era să preia puterea în Republica Moldova.

Un anumit grup de persoane, sub pretextul creării unei organizaţii care pledează pentru drepturile omului, are ca scop întreprinderea măsurilor şi acţiunilor de diversiune, de preluare într-o anumită ipostază prin violenţă a conducerii Republicii Moldova”, a declarat procurorul Viorel Morari.

Suspecţii aveau un arsenal periculos. Pistoale cu amortizor, carabine, lansatoare de grenade şi cocteiluri Molotov. Şi planuri amănunţite de acţiune pentru clădirilor publice pe care se pregăteau să le atace.

Este vorba de documentarea unei grupări criminale care avea intenţia de a destabiliza situaţia în perioada pre-electorală şi postelectorală”, arată coloneul Gheorghe Cavcaliuc.

Poliţiştii din Republica Moldova spun că gruparea Antifa recrutează de regulă tineri săraci, mai ales studenţi, care sunt antrenaţi pentru a lua parte la acţiuni anarhiste. Reporterii de peste Prut scriu că liderii mişcării sunt cunoscuţi pentru legăturile pe care le au cu Moscova. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri