Vedetele care povestesc că au făcut avort. Milla Jovovich: „Nu mi-am dorit să vorbesc despre asta”

Data actualizării: Data publicării:
vedete avort

Mai multe vedete de la Hollywood au pornit o campanie online pentru a încuraja oamenii să distribuie povestea lor, în cazul în care au recurs la un avort. Celebritățile povestesc experiențele lor intime, legate de avort, pentru conștientizarea faptului că una din patru femei, sub 45 de ani, a recurs la această procedură medicală. Campania vine în contextul în care două state din SUA - Georgia și Alabama - au interzis recent avorturile prin lege.

Printre vedetele care și-au distribuit poveștile de avort se numără: Milla Jovovich, Whoopi Golberg, Busy Philipps, Jameela Jamil, Nicki Minaj, Chelsea Handler, Margaret Cho, Gloria Steinem, Sharon Osbourne, Stevie Nicks și Lil Kim.

A fost una dintre cele mai grele decizii pe care a trebuit s-o iau. Încă mă gândesc la asta. Nu regret însă decizia mea. A fost un lucru bun pentru mine, în acea perioadă a vieții. Nu am niciun dubiu în privința asta”, a scris actrița Amber Tamblyn, pe o rețea socială.

Lega antiavort din Georgia este deranjantă, inumană și denotă o ură față de femei, o nepăsare față de drepturile noastre, corpurile și sănătatea mintală și, în esență, este o pedeapsă pentru victimele violului, care sunt forțate să nască bebelușul violatorului. Am făcut un avort când eram mai tânără și a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o. Atât pentru mine, cât și pentru copilul pe care nu mi-l doream și pentru care nu eram pregătită emoțional, psihic și financiar”, mărturisește actrița și activista Jameela Jamil.

Am făcut un avort când aveam 15 ani și spun asta pentru că mă gândesc la soarta fetelor și femeilor din toată țara”, a spus acrtița Busy Philipps.

Actrița Milla Jovovich povestește experiența sa neplăcută, când a fost nevoită să avorteze din cauza unor complicații ale sarcinii. „A fost una dintre cele mai horror experințe prin care am trecut. Încă am coșmaruri legat de asta. Eram singură și neajutorată. Când mă gândesc că femeile vor trebui să facă avorturi în condiții și mai grele, din cauza noii legi, mi se întoarce stomacul”. Actrița continuă spunând că nu și-a dorit să vorbească despre această experiență, însă nu poate să păstreze liniștea.

Alte persoane publice care au mărturisit că au făcut avort sunt: Linsey Godfrey, Amber Tamblyn, Tess Holliday, Minka Kelly, Joan Collins, Billie Jean King, Jemima Kirke, Vanessa Williams, Sherri Shepherd, Naya Rivera, Rose McGowan.

Guvernatoarea statului Alabama, un stat conservator în sudul Statelor Unite, a promulgat, joi, legea împotriva avortului cea mai strictă din ţară, un text care provoacă proteste din partea opoziţiei democrate şi a multor americani.

Întreruperea voluntară de sarcină este interzisă inclusiv în caz de viol şi incest.

Nu e singurul stat care a promulgat o astfel de lege. În urmă cu două săptămâni, guvernatorul din Georgia a semnat o lege care le interzice femeilor din acest stat să avorteze din momentul în care se aud bătăile inimii fetusului.

Textul reprezintă, în opinia criticilor lui, interzicerea de facto a avorturilor, odată ce inima poate fi auzită din a şasea săptămână de sarcină, când numeroase femei nu sunt conştiente de faptul că sunt însărcinate, potrivit News.ro.

Guvernatorul republican Brian Kemp a semnat textul în pofida unor ameninţări cu boicotul ale unor staruri de la Hollywood.

Zeci de actori - între care Ben Stiller, Alec Baldwin şi Alyssa Milano - au anunţat într-un e-mail că nu vor mai putea să muncească „cu conştiiţa împăcată” în Georgia, o destinaţie populară pentru filmări, în cazul în care legea este promulgată.

„Noi îi apărăm pe cei nevinovaţi, vulnerabili, pe cei care nu pot vorbi pentru ei înşişi”, le-a replicat guvernatorul, punându-şi semnătura pe text, care urmează să intre în vigoare în ianuarie 2020 şi care prevede excepţii în caz de viol, incest sau de pericol la adresa vieţii mamei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri