VIDEO. Atentat în Liban. Un fost ministru de Finanţe a fost ucis

Data publicării:
beirut

ACTUALIZARE 10.45. În maşina care a sărit în aer ar fi fost găsit trupul unui fost ministru de Finanţe, Mohamad Chatah.


 Deflagraţia a avut loc într-o zonă a oraşului în care se află numeroase sedii de bănci şi hoteluri şi a provocat panică. Maşina-capcană a fost detonată la doar câteva sute de metri de sediul guvernului şi de clădirea parlamentului.

Mai multe ambulanţe au fost trimise la faţa locului, iar trecătorii speriaţi încercau să-i ajute pe cei răniţi în deflagraţie.

Atacul l-a vizat pe fostul ministru de Finanţe, Mohamad Chatah, un economist libanez de renume, fost ambasador al Libanului în Statele Unite. Chatah era unul dintre criticii actualului regim şi denunţa politica grupării libaneze Hezbollah, care se află la guvernare în Beirut. Atacul nu a fost revendicat, dar presa locală scrie că e foarte probabil ca mişcarea Hezbollah să-l fi pus la cale, mai ales că a avut o ţintă sigură.

Anul acesta, capitala Libanului a fost vizată de mai multe atacuri teroriste. Pe 15 august, 27 de oameni au fost ucişi şi 200 răniţi, în explozia unei maşini capcană.

Atunci, ţinte au fost mai mulţi responsabili Hezbollah, iar atentatul a fost organizat de rebelii sirieni, nemulţumiţi că organizaţia libaneză îl susţine pe preşedintele Bashar al Assad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri