VIDEO. Ideea protestului cu luminițe a ajuns până în Sudan

Data publicării:
protest luminite sudan

Echivalentul a mai mult de o sută de milioane de euro au fost găsiţi în reşedinţa fostului preşedinte din Sudan. Omar al-Bashir ţinea banii în casă, euro, dolari, precum şi lire sudaneze. Preşedinte al Sudanului în ultimii 30 de ani, el a fost dat jos de armată şi arestat, după câteva luni de proteste, iar conducerea ţării a fost preluată de armată.

Sute de mii de oameni au protestat din nou, însă, în Sudan. De data aceasta, demonstraţiile sunt îndreptate împotriva armatei, cea care a preluat conducerea ţării după ce l-a îndepărtat, pe 11 aprilie, pe fostul preşedinte. Opoziţia a anunţat că nu mai recunoaşte Consiliul militar de tranziţie şi afirmă că generalii nu vor cu adevărat să transfere puterea către o administraţie civilă, aşa cum au promis. Ar fi continuatorii politicilor fostului preşedinte.

Liderii protestelor au anunţat că oamenii vor rămâne în stradă până când fostul regim va dispărea cu totul.

Omar al-Bashir, preşedinte al Sudanului în ultimii 30 de ani, a fost dat jos de armată şi arestat, după câteva luni de proteste. Militarii au preluat puterea, au suspendat Constituţia şi au anunţat că noi alegeri vor avea loc în doi ani.

Noul procuror general a cerut să fie repertoriate toate proprietăţile care aparţin foştilor demnitari, pentru a putea fi confiscate.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri