VIDEO. Momentul atacului din Noua Zeelandă, transmis pe Facebook chiar de unul dintre atacatori

Data actualizării: Data publicării:
brenton tarrant

Unul dintre suspecţi a transmis live, pe internet atacul. Un individ, despre care se presupune că este unul dintre atacatori, postase pe Facebook un mesaj împotriva musulmanilor. Apoi, cu o cameră prinsă de hainele sale, a transmis momentul în care a intrat în lăcaşul de cult şi a deschis focul asupra celor aflaţi acolo. Contul său de Facebook a fost închis de administratorii reţelei.

Atacatorul s-a identificat ca fiind "Brenton Tarrant" - un bărbat alb, de 28 de ani, de origine australiană, conform presei locale, iar Twitter a închis un cont de utilizator pe acest nume, scrie News.ro.

Comisarul de poliţiie Mike Bush s-a declarat îngrijorat că filmarea se regăseşte pe reţelele sociale şi a precizat că poliţia face demersuri pentru ca aceasta să fie ştearsă.

"Nu ar trebui să fie în spaţiul public", a spus el.

Presa australiană a anunţat că poliţia antiteroristă din New South Wales desfăşoară operaţiuni în zona Coffs Harbour. Nu se ştie dacă "Tarrant" era din Coffs Harbour, dar cu siguranţă era din New South Wales, conform presei australiene.

Se crede că bărbatul ar avea familie în Grafton, la nord-est de Coffs Harbour.

El a început să transmită live în timp ce mergea către moscheea Al Noor Mosque. În duba sa s-ar fi aflat arme, muniţie şi canistre cu benzină.

El a luat arma şi a intrat în moschee, iar prima victimă  fost împuşcată chiar la uşă, conform New Zealand Herald. Bărbatul avea asupra sa cel puţin o armă automată şi mi multe rezerve de munţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri