Un polițist din Noua Zeelandă a fost ucis și altul rănit de un șofer oprit întâmplător. Agenții nu poartă de obicei arme

Data actualizării: Data publicării:
Polițiști din Noua Zeelandă
Poliția din Noua Zeelandă îl caută pe atacatorul care a împușcat doi polițiști în orașul Auckland. Sursa foto: Hannah Peters/Getty Images

Un ofițer de poliție din Noua Zeelandă a fost ucis și un altul a fost grav rănit, după ce au oprit o mașină pe o stradă din Auckland, informează BBC. Atacatorul a fugit de la locul faptei.

Polițiștii din Noua Zeelandă nu poartă arme în mod obișnuit, iar uciderea unui polițist în timpul serviciului este un incident rar. Ultima întâmplare de acest fel a avut loc în 2009, când un ofițer a fost împușcat în timp ce desfășura o percheziție.

La câteva ore după atac, forțele de poliție au intrat într-o locuință și au arestat două persoane. În locuință a fost găsită și o armă.

Cum s-a petrecut incidentul

Atacul a avut loc joi, în jurul orei 10 dimineața, când cei doi ofițeri au identificat "un autovehicul suspect" în vestul orașului Auckland și au încercat să-l oprească.

"Au activat sirena și luminile de girofar și au plecat în urmărire", a spus comisarul Andrew Coster. Au pierdut mașina suspectă, dar la scurt timp aceasta a fost găsită, după ce intrase în coliziune cu altă mașină. Șoferul mașinii lovite a fost grav rănit.

Ofițerii s-au apropiat de mașina suspectă, iar un bărbat a scos o "armă de foc cu țeavă lungă". "Atacatorul a tras mai multe focuri de armă spre cei doi polițiști. Amândoi au fost răniți, iar unul dintre ei a fost ucis", a spus Coster.

Suspectul s-a urcat în altă mașină și a fugit de la locul faptei.

La câteva ore distanță, poliția a luat cu asalt o locuință. Comisarul Andrew Coster a anunțat că au fost reținuți "doi suspecți și "o armă suspectă".

Polițiștii nu erau înarmați

"Acest incident subliniază pericolele cu care se confruntă ofițerii de poliție în fiecare zi", a spus Andrew Coster. Comisarul de poliție a confirmat că cei doi ofițeri atacați nu erau înarmați. "În acest moment nu există nicio informație care să arate că această misiune urma să fie ieșită din comun", a adăugat Coster.

Premierul Jacinda Ardern a spus moartea ofițerului de poliție a fost o veste devastatoare. "Polițiștii noștri muncesc din greu în fiecare zi ca să asigure siguranța noastră și a comunităților noastre", a declarat Ardern.

Poliția din Noua Zeelandă a anunțat chiar luna aceasta că programul pilot de 6 luni cu "echipaje înarmate" nu va fi continuat. "Vreau să reiterez faptul că sunt decis ca poliția din Noua Zeelandă să rămână în general o forță de polițe neînarmată", a spus comisarul Andrew Coster.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri