Violenţe cumplite în Mexic: Peste 200 de cadavre au fost găsite din ianuarie până acum

Data publicării:
politisti mexicani armata

Cel puţin 12 persoane au fost ucise de focuri de armă trase de grupuri rivale în weekend în nordul Mexicului, în statul Sonora, unde au fost ţintite locuinţe, maşini şi benzinării, potrivit mass-media locale, informează DPA duminică, citată de Agerpres.

Activistul Adrian LeBaron a distribuit pe Twitter un video ce arată mai multe cadavre întinse pe un drum de ţară. În urma violenţei, poliţia, forţele armate şi garda naţională au fost trimise în zonă.

Între timp, în centrul Mexicului, forţele de securitate au arestat 26 de membri suspecţi ai cartelului Santa Rosa de Lima. Membrii cartelului au ridicat baricade şi au dat foc vehiculelor poliţiei pentru a împiedica intervenţia.

Gruparea din statul Guanajuato este implicată în principal în furtul de benzină şi se luptă în prezent cu cartelul Jalisco Nueva Generacion pentru controlul regiunii.

Cartelul Nueva Generacion numeşte zona Guadalajara drept casa sa. Mai multe morminte comune, conţinând cel puţin 215 de cadavre, au fost găsite aici recent, între ianuarie şi mai, potrivit Procurorului statului.

Bande puternice se angajează în lupte sângeroase pentru a controla comerţul cu droguri în SUA

Mormintele comune au fost găsite în zona metropolitană a Guadalajara, capitala statului Jalisco şi al doilea oraş din Mexic, a anunţat sâmbătă procurorul Gerardo Octavio Solis.

Multe dintre cadavre au fost deja identificate.

Un război al drogurilor brutal, cu zeci de mii de morţi şi mulţi dispăruţi, zguduie Mexicul de ani, bande puternice angajându-se în lupte sângeroase pentru a controla comerţul cu droguri din SUA.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri