Video GALERIE FOTO Un poliţist din India patrulează pe străzi cu o cască coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
politist coronavirus 3 profimedia-0510332535
Foto AFP / Profimedia

Un poliţist din oraşul Chennai, India a ales să poarte pe cap, în timpul serviciului, o cască al cărei design imită aspectul specific al noului coronavirus cu scopul  de a îi face pe cetăţeni să conştientizeze gravitatea pandemiei de Covid-19, informează publicaţia India Today.

Casca, prompt botezată „Casca Corona”, a fost realizată de un artist plastic, dintr-o fostă cască de motociclist spartă. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Poliţistul indian Rajesh Babu a decis să poarte această inedită cască în timpul misiunilor de patrulare prin oraş, pentru a-i convinge pe trecători sau şoferi să stea în case.

„Aplicăm toate metodele posibile pentru a-i face pe oameni să nu mai iasă pe străzi. Această cască este una dintre metodele aplicate. Încercăm o abordare diferită. Dacă port asta pe cap, trecătorii se vor gândi mai mult la coronavirus. În special copiii”, a declarat poliţistul.

Conform reprezentanţilor poliţiei, care se află zilnic, 24 de ore din 24, în misiuni pe străzi, „Casca Corona” s-a dovedit a fi utilă în a-i face pe oameni să conştientizeze pericolul încălcării regulilor de carantină impuse şi în India.

Premierul indian Narendra Modi a anunțat zilele trecute intrarea în carantină totală a întregii țări, ceea ce înseamnă că 1,3 miliarde de locuitori vor trebui să stea în case timp de trei săptămâni.

profimedia-0510331119
Sursa foto: AFP / Profimedia Images
politist coronavirus 4 profimedia-0510332530
Foto AFP / Profimedia
politist cotonavirus 5profimedia-0510331126
Foto AFP / Profimedia
politist coronavirus romania 2 profimedia- (1)
Foto AFP / Profimedia

 

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri