Virusul Zika | Caz bizar în Brazilia: doar unul dintre gemeni a fost născut cu microcefalie

Data publicării:
bizar

Cassiana Severina a adus pe lume gemenii luna trecută, în regiunea Recife, unde au fost înregistrate majoritatea din cele peste un milion şi jumătate cazuri de Zika din Brazilia. Femeia a făcut regulat controale, dar abia aproape de naştere, o tomografie a arătat că fetiţa suferea de microcefalie şi băieţelul era sănătos.

Doar atunci, mama a făcut legătura între iritaţia şi febra apărute în luna a patra de sarcină şi starea de sănătate a bebeluşilor.

„Cred că este un caz interesant pentru doctori. Este un caz pe care îl pot studia, pentru că este ciudat având în vedere că fetiţa s-a născut cu microcefalie şi băiatul fără”, a spus Edson Miguel De Souza, tatăl gemenilor.

Acum, medicii din Brazilia vor să studieze cazul gemenilor în încercarea de a afla dacă într-adevăr virusul Zika este responsabil de apariţia microcefaliei la nou-născuţi.

„Trebuie să pornim noi studii pentru a înţelege ce conţineau placentele, pentru că gemenii au fost în saci diferiţi, astfel încât virusul a fost împiedicat să ajungă la unul dintre bebeluşi, dar a putut ajunge la celălalt”, a spus Danielle Cruz, doctor pediatru.

Între timp, o companie farmaceutică americană care a început să testeze un vaccin contra virusului Zika anunţ că a înregistrat rezultate pozitive pe şoarecii de laborator şi că pe viitor ar putea trece la experimente pe oameni.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu virusul Zika sunt Columbia şi Brazilia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri