Medicul care a molestat peste 140 de fete nu vrea să fie pus față în față cu victimele, pentru că nu e „suficient de puternic mental”

Data publicării:
larry nassar
Foto: Twitter

Fostul medic al echipei olimpice de gimnastică a SUA, Larry Nassar, acuzat că a molestat și violat cel puțin 140 de fetițe și femei, acuză judecătorul care se ocupă de cazul lui că ar încerca să facă „un circ media” din condamnarea sa, relatează NBC News și CNN.

larry nassar
Foto: Twitter

Într-o scrisoare adresată instanței, Nassar, în vârstă de 54 de ani, s-a plâns că este prea dificil pentru el să stea să asculte zecile de victime care vor depune mărturie despre cum au fost abuzate de către el și despre cum le-a ruinat viața. Însă judecătorul Rosemarie Aquilina i-a dat acuzatului o replică pe măsură la scrisoarea transmisă.

Larry Nassar a recunoscut că este vinovat pentru toate acuzațiile care i se aduc, dar a transmis că „judecătoarea Aquilina vrea să stau în boxa de lângă ea timp de patru zile, astfel încât toate camerele de filmat să fie pe ea. Aquilina le dă voie tuturor victimelor să vorbească. Sunt foarte îngrijorat în legătură cu abilitatea mea emoțională și mentală de a sta față în față, timp de patru zile, cu martorii care vor depune mărturii”.

„Trebuie să discuți aceste lucruri cu un terapeut. Eu nu sunt psihologul tău. Nu eu am chemat presa la aceste audieri. Cred că te-ai uitat prea mult la televizor. Eu nu vreau să se piardă vocea niciuneia dintre victimele tale. Poate ți se pare dur să stai aici și să le auzi vorbind, dar nimic nu este mai dur decât ce au îndurat ele de pe urma ta. Să stai patru sau cinci zile și să le asculți este foarte puțin, având în vedere miile de ore de plăcere pe care le-ai avut pe seama lor și pentru faptul că le-ai distrus viețile. Următoarea ta judecată va fi în fața lui Dumnezeu”, i-a spus judecătoarea lui Nassar.

Medicul a încercat să se apere apoi, declarând că „atunci când am redactat scrisoarea, a fost înainte să vin aici, OK. A fost stresul de vină, a fost un strigăt de ajutor pentru sănătatea mea mentală”, a adăugat Nassar.

Larry Nassar a fost deja condamnat la 60 de ani de închisoare după ce anchetatorii au găsit în computerul său sute de imagini cu pornografie infantilă. Este de așteptat ca judecătoarea Aquilina să îl condamne acum la închisoare pe viață.

Printre cele peste 140 de victime ale medicului se numără inclusiv nume din gimnastica de elită a Statelor Unite, medaliate cu aur la olimpiade. McKayla Maroney, Simone Biles, Aly Raisman și Gabby Douglas au vorbit despre abuzurile sexuale repetate la care au fost supuse de către medicul Nassar, unele dintre ele având loc chiar în timpul antrenamentelor pentru Olimpiadă. Potrivit acestora, medicul numea abuzurile drept „tratamente speciale”. Mai mult, organizația USA Gymnastics este acuzată că a știut despre „tratamentele speciale” ale lui Nassar, dar a încercat să mușamalizeze totul și l-a păstrat pe acesta în echipă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri