"Ne dau clătite, gogoși și fursecuri la mic dejun, la 6 dimineața". Migranții aruncă tone de mâncare primită la adăposturi, în New York

Data actualizării: Data publicării:
coada de mgranti in new york
"Ne dau clătite, gogoși și fursecuri la mic dejun, la 6 dimineața". Migranții aruncă tone de mâncare primită la adăposturi, în New York. FOTO: Profimedia Images

Mai mulți migranți au mărturisit că mesele care le sunt servite în adăposturile pentru solicitanți de azil din New York sunt atât de „rele”, încât adesea le aruncă la gunoi, iar unii gătesc pe furiș în camerele lor, scrie New York Post.

Declarațiile au fost făcute la o zi după ce s-a aflat că tone de alimente pregătite pentru solicitanții de azil sunt aruncate.

„Nimănui nu-i place mâncarea. E rea, rea”, a spus Jesus Alberto, în fața centrului de primire a migranților de lângă Hotelul Roosevelt.

Mesele servite migranților includ clătite și tortilla prăjită, la micul dejun; sandvișuri pentru prânz și cină, inclusiv pui și spaghete.

Solicitanții de azil renunță la aceste alimente și preferă să-și cumpere ei mâncare. Jurnaliștii au văzut familii de migranți care transportau cărucioare pline cu cutii de cereale, chipsuri, pâine și paste.

„Mic-dejunul pe care ni-l oferă este foarte dulce. Ne dau clătite, gogoși și fursecuri la micul dejun la 6 dimineața. Este prea dulce pentru a-i oferi fiicei mele, așa că iau doar câteva lucruri. Nu e nimic sănătos. Mâncarea este foarte rece și nu ne lasă să încălzim nimic”, a spus o femeie în vârstă de 23 de ani.

Ea a recunoscut că ține un aragaz în camera de la adăpost, unde stă cu fiica ei de 2 ani. „Încerc să gătesc cât de mult pot în cameră, astfel încât fiica mea să nu mănânce prea multă mâncare de pe stradă. Nu este sănătos.”

O altă femeie, care stă la adăpost de șapte luni, a declarat că nici ea nu le dă copiilor mâncarea primită. „Mic dejunul și prânzul sunt atât de reci încât nu le putem mânca, așa că sunt aruncate la gunoi. Servesc sandvișuri la prânz, dar sunt foarte reci.”

Între 22 octombrie și 22 noiembrie, o companie care servește mâncare migranților din oraș a trebuit să arunce la gunoi peste 70.000 de porții.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri