„Nu-i mai dați muniție lui Prigojin, că o mănâncă”. Șeful grupului Wagner îi acuză de „trădare” pe Serghei Șoigu și Valeri Gherasimov

Data actualizării: Data publicării:
prigojin soigu gherasimov2
Evgheni Prigojin (d) îi acuză de „trădare” pe șefii armatei ruse. Colaj foto: Profimedia Images. Colaj foto: Profimedia Images

Liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, i-a acuzat direct de „trădare” pe ministrul apărării Serghei Șoigu și șeful armatei ruse, Valeri Gherasimov, despre care a spus că refuză să mai livreze muniții sau sprijin aerian mercenarilor Wagner.

„Șeful Statului Major și ministrul Apărării dau ordine în stânga și în dreapta conform cărora luptătorii Wagner nu trebuie să primească muniții și nici sprijin aerian. Tocmai am fost informați că nu vom mai primi nici măcar lopeți de infanterie pe care băieții noștri le folosesc pentru a săpa tranșee”, a spus Prigojin într-o înregistrare audio publicată pe rețelele sociale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Șeful grupului Wagner i-a acuzat pe oficialii și generalii ruși din conducerea armatei că fac tot posibilul pentru „a distruge grupul Wagner”.

„Este o întreagă muncă de zădărnicire a planurilor noastre, care nu poate fi echivalată decât cu un act de trădare, într-un moment în care Wagner e implicat, cu sute de soldați, în luptele de la Bahmut”, a spus Prigojin.

„Râd și stau și chicotesc în birourile lor în timp ce țes tot felul de intrigi și își spun între ei: Nu-i da lui Prigojin, că ăsta mănâncă muniția sau o vinde la americani”.

Fondatorul grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, acuzase cu doar o zi în urmă - dar fără să nominalizeze - „responsabili militari ruşi” că refuză să ofere acesteia muniţiile de care are nevoie în războiul din Ucraina, unde combatanţii Wagner sunt în prima linie în asediul asupra oraşului Bahmut.

Grupul Wagner a pierdut până acum în Ucraina în jur de 30.000 de luptători - morți sau răniți. Recent, mercenarii Wagner s-au plâns pe rețelele sociale, de faptul că sunt abandonați și lipsiți de arme și muniții.

O caracteristică a războiului început de Rusia în urmă cu aproape un an este consumul mare de muniţii, în special a obuzelor. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat săptămâna trecută că armata ucraineană consumă o cantitate de muniţii de câteva ori mai mare decât capacitatea de producţie a statelor NATO care-i oferă ajutor militar.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri