O femeie însărcinată care a fugit printre gloanțe și a scăpat nevătămată dintr-o mașină care s-a răsturnat a născut un "copil minune"

Data actualizării: Data publicării:
medici in sala de operatie
O femeie însărcinată care a fugit printre gloanțe și a scăpat nevătămată dintr-o mașină care s-a răsturnat a născut un "copil minune". FOTO: Profimedia Images

O femeie însărcinată care a reușit să fugă din Sudan după o călătorie teribilă de patru zile în care s-a strecurat printre focurile de armă și a scăpat nevătămată după ce mașina în care era s-a răsturnat a născut fără probleme un băiețel la un spital din Cairo. Soțul ei spune că bebelușul este un miracol, tocmai pentru că a venit pe lume în ciuda acestei experiențe dificile.

Femeia era blocată în capitala sudanezei, Khartoum, devastată de război, în timp ce soțul ei, care este angajat în Wolverhampton, a încercat să-i obțină o viză pentru Marea Britanie. Cuplul, ambii în vârstă de 25 de ani, sunt refugiați din Eritreea. Soțul primise statutul de refugiat după ce a cerut azil în Marea Britanie și a solicitat Ministerului de Interne o viză de reunire a familiei pentru refugiați în februarie 2022.

Soția și fiica sa așteptau în Khartoum înainte de a începe luptele, deoarece acolo era mai sigur decât în ​​Eritreea. Soția a rămas însărcinată când soțul ei a venit acasă, în Khartoum, în toamna anului trecut, scrie The Guardian.

Când violențele au început în Sudan, apartamentul în care stătea femeia împreună cu fetița de trei ani a fost lovit de bombardamente. Femeia s-a decis să fugă în Egipt, deoarece nu mai aveau nici mâncare, nici apă, nici acces la tratament medical.

„Nu i-am spus fetiței nimic despre războiul din Khartoum, pentru că nu am vrut să o sperii. Ea auzea focurile de armă în Khartoum, dar soția mea i-a spus să nu-și facă griji pentru că erau doar focuri de artificii. Soția și fiica mea au trebuit să lase totul în urmă când au evadat din Khartoum. Soția mea a luat certificatul de căsătorie, iar fiica mea a luat cu ea un ursuleț pe care îl chema Mohammed. A cerut să-și numească fratele mai mic după ursulețul ei.”, a povestit bărbatul. 

Mama și fetița au început astfel o călătorie terifiantă de patru zile din Khartoum până la granița cu Egiptul prin orașul Medani, mergând cu un camion, autobuz și taxi. La un moment dat, o roată a mașinii cu care mergeau a sărit, iar mașina s-a răsturnat, rănind unii dintre pasageri. Femeia și fiica ei au scăpat nevătămate și au căutat o altă mașină cu care să continue călătoria.

Au mai trecut câteva ore de la Port Sudan până la un punct de trecere a frontierei egiptene în miezul nopții. Știind că era gravidă, alți refugiați au ajutat-o ​​pe femeie. În ciuda acestor greutăți, bebelușul, un băiat, s-a născut sănătos la un spital din Cairo, în dimineața zilei de 24 mai. Nașterea a decurs fără probleme, așa că mama și copilul au fost externați în câteva ore.

Soțul încearcă cu disperare să accelereze procedura de aducere a familiei sale în Marea Britanie. El a acuzat Ministerul de Interne că pune în pericol viața familiei din cauza întârzierilor mari.

În timp ce guvernul îndeamnă refugiații să folosească rute sigure și legale în loc să traverseze Canalul cu ambarcațiuni mici, vizele de reunire a familiei sunt cu 40% mai puțin decât erau înainte de pandemie.

La 12 luni de la depunerea cererii, avocatul familiei din Marea Britanie a întrebat care este cauza acestei întârzieri, iar un oficial i-a răspuns printr-un e-mail că Ministerul de Interne se confruntă cu „întârzieri considerabile” în luarea deciziilor privind reunirea familiei și nu va poate transmite un calendar actualizat pentru luarea unei decizii.

 „Sper că cererea de viză pentru reunirea familiei va fi procesată în curând. Sosirea în siguranță a bebelușului nostru este un miracol și el este un semn de speranță pentru viitor. A trebuit să plătesc mulți bani pentru călătoria din Khartoum pentru a-mi aduce soția și fiica în siguranță, dar banii vin și banii pleacă... doar viața contează.”, a spus soțul femeii.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri