Foto O geantă mai mică decât un grăunte de sare s-a vândut cu 63.000 USD. Modelul de lux după care a fost făcută e de 20 de ori mai ieftin

Data actualizării: Data publicării:
cea mai mică geanta din lume
O geantă mai mică decât un grăunte de sare s-a vândut cu 65.000 de dolari. Foto: Profimedia

O geantă minusculă, care măsoară doar 657 pe 222 pe 700 de microni, s-a vândut cu peste 63.000 de dolari la o licitație online, relatează CNN.

Abia vizibilă pentru ochiul uman, g
eanta, de culoare verde-gălbui, se bazează pe design popular al casei Louis Vuitton, dar este opera unui colectiv de artiști din New York, MSCHF, nu a casei de modă.

Artiștii spun că „Geanta Microscopică”, așa cum a fost botezată, este suficient de mică pentru a trece prin urechea unui ac și este mai mică decât un grăunte de sare.

Le plus petit sac à main du monde va être mis en enchères
O geantă mai mică decât un grăunte de sare s-a vândut cu 65.000 de dolari. Foto: Profimedia

Obiectul a fost realizat cu o tehnologie folosită pentru imprimarea 3D a pieselor din plastic la scară mică. A fost vândută împreună cu un microscop echipat cu un afișaj digital, prin care geanta poate fi vizualizată.

O fotografie promoțională arată geanta în detaliu, inclusiv monograma semnăturii „LV” a casei Louis Vuitton. Geanta pare să se bazeze pe modelul OnTheGo al casei de modă franceze, care în prezent se vinde, la dimensiune normală, cu 3.100-4.300 de dolari.

Vânzarea a fost făcută de Joopiter, o casă de licitații online fondată de muzicianul, producătorul de discuri și designerul american Pharrell Williams. Deși Williams este în prezent directorul de creație al Louis Vuitton pentru îmbrăcăminte pentru bărbați, directorul de creație al colectivului de artiști MSCHF, Kevin Wiesner, a spus că artiștii nu au cerut permisiunea casei franceze pentru a-i folosi logo-ul și designul.

Le plus petit sac à main du monde va être mis en enchères
O geantă mai mică decât un grăunte de sare s-a vândut cu 65.000 de dolari. Foto: Profimeda

„Pharrell iubește pălăriile mari, așa că i-am făcut o geantă incredibil de mică”, a spus el.

Fondat în 2016, MSCHF a devenit cunoscut pentru așa-numitele „picături”, proiecte de artă ireverențioase care adesea își bat joc de capitalismul de consum.

Grupul a fost dat în judecată de către firma Nike pentru „Satan Shoes”, o serie de 666 de perechi de adidași Nike modificați, cu simboluri satanice și picături de sânge uman. În cele din urmă, litigiul a fost soluționat printr-o înțelegere, înainte să se ajungă în istanță.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri