Preşedintele Autorităţii Palestiniene a spus că Hamas nu reprezintă poporul palestinian. Ulterior, declarația a fost modificată

Data publicării:
mahmoud abbas
Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a afirmat la sfârşitul săptămânii trecute că „politicile şi acţiunile Hamas nu reprezintă poporul palestinian”, scrie AFP, preluat de Agerpres. Însă, ulterior, agenția oficială de știri a Autorității Palestiniene Wafa a eliminat referirea directă la Hamas.

Potrivit agenţiei oficiale de presă palestiniene, Wafa, Mahmoud Abbas a declarat în cursul unei discuţii telefonice cu preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, că „politicile şi acţiunile Hamas nu reprezintă poporul palestinian” şi că Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) este singurul reprezentant legitim al poporului palestinian.

Cei doi lideri au discutat duminică la telefon despre „situaţia teribilă din Fâşia Gaza, după atacurile fără discernământ împotriva populaţiei civile din partea Israelului”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe venezuelean.

Nicolas Maduro a reafirmat „sprijinul necondiţionat al Venezuelei pentru cauza palestiniană şi pentru Autoritatea acesteia” şi a oferit 30 de tone de ajutor umanitar „pentru poporul palestinian”, care va fi trimis în zilele următoare, potrivit textului.

Însă, ulterior, agenția oficială de știri a Autorității Palestiniene Wafa a eliminat referirea directă la Hamas.

Știrea inițială era: „Președintele a subliniat, de asemenea, că politicile și acțiunile Hamas nu reprezintă poporul palestinian, iar politicile, programele și deciziile [Organizației pentru Eliberarea Palestinei] reprezintă poporul palestinian ca unic reprezentant legitim al acestuia”.

Câteva ore mai târziu, știrea a fost ajustată: „Președintele Abbas a subliniat, de asemenea, că politicile, programele și deciziile OLP reprezintă ceea ce reprezintă poporul palestinian ca unic reprezentant legitim al poporului palestinian, și nu politicile oricărei alte organizații”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri